Γιατί απορρίπτει η Κουμουνδούρου την εκλογή προέδρου από τη βάση

257

Ένας βασικός λόγος για τον οποίο σκέφτονται σοβαρά στο ΣΥΡΙΖΑ να μην επιλέξουν το ενδεχόμενο εκλογής προέδρου από τη βάση (όπως ζητάνε για παράδειγμα ο ξάδελφος του τέως πρωθυπουργού Γιώργος Τσίπρας και ο τέως υπουργός Χρήστος Σπίρτζης) είναι σύμφωνα με πληροφορίες από την Κουμουνδούρου ο προβληματισμός που υπάρχει ως προς την ενδεχόμενη προσέλευση λίγων μελών και φίλων στη σχετική διαδικασία.

Σε περίπτωση που προσέλθουν 80.000 ή 100.000 άτομα θα θεωρηθεί αποτυχία όταν η κ. Φώφη Γεννηματά εξελέγη πριν από δύο χρόνια πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής κατόπιν ανοιχτής ψηφοφορίας που μετείχαν 220.000 άτομα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξελέγη πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επίσης από μια ανοικτή διαδικασία που μετείχαν 400.000 άτομα, ο προκάτοχός του Αντώνης Σαμαράς είχε αναδειχθεί με την ψήφο 780.000 συμμετεχόντων, ενώ ο Γιώργος Παπανδρέου που άνοιξε και τον δρόμο, είχε εκλεγεί πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ από 1.000.000 φίλους και μέλη του κινήματος.

Με τέτοιες συμμετοχές, ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιθυμούσε να πλησιάσει τουλάχιστον τις 200.000 αλλά διαπιστώνοντας τη χαμηλή προσέλευση που υπάρχει τις τελευταίες εβδομάδες στη διαδικασία εγγραφής νέων μελών μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του isyriza εκτιμά πως θα ήταν μεγάλο ρίσκο να προβεί σε ανοικτή διαδικασία εκλογής νέου προέδρου – όταν μάλιστα ούτως ή άλλως δεν διαφαίνεται άλλος διεκδικητής για τον θώκο στον ορίζοντα πέραν του κ. Αλέξη Τσίπρα.

Πηγή: newsbeast.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here