Γιάννης Δραγασάκης: «Τα βάρη της κρίσης κατευθύνονται ήδη στις πλάτες των εργαζομένων»

229

Ο πρώην υπουργός Οικονομίας και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Δραγασάκης έδωσε συνέντευξη στην «Εφημερίδα των Συντακτών» όπου μεταξύ άλλων αναφέρει:  «Όπως φάνηκε και από τα πρόσφατα μέτρα της κυβέρνησης, τα βάρη της κρίσης κατευθύνονται ήδη στις πλάτες των εργαζομένων, ενώ πολλά από τα έκτακτα μέτρα τείνουν να πάρουν μόνιμο χαρακτήρα»

Ο κ. Δραγασάκης υποστηρίζει ότι «οδηγούμαστε ταχύτατα σε μια έκρηξη των ανισοτήτων και σε μια τριχοτόμηση της κοινωνίας, με ένα τμήμα της να “κλείνει” οριστικά, δηλαδή να καταστρέφεται και να μένει χωρίς μέλλον και προοπτική, ένα άλλο να επιβιώνει όπως-όπως με ανασφάλεια και ένα τρίτο να δείχνει ότι διαθέτει αντοχές να αντεπεξέλθει».

Σημειώνει ότι η κρίση δημιουργεί νέα δεδομένα και πως «το μέλλον θα εξαρτηθεί από την αντίδραση των ίδιων των κοινωνιών και από τις δυνατότητες πρωτίστως των αριστερών και προοδευτικών δυνάμεων να συγκροτήσουν ένα κοινό πολιτικό σχέδιο και μια νικηφόρα πλειοψηφική κοινωνική και πολιτική συμμαχία». Τονίζει ότι το σχέδιο της Αριστεράς στο πλαίσιο της κρίσης του κορονοϊού «είναι ο μόνος όρος για τη διάσωση της κοινωνίας». Μιλώντας για τον ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι το μεγάλο ζητούμενο είναι «η σύγχρονη μορφή πολιτικής οργάνωσης της Αριστεράς».

Πηγή: newsbeast.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here