Για «κατασκευασμένο κατηγορητήριο» κατά Παπαγγελόπουλου θα κάνει λόγο ο Αλέξης Τσίπρας την Τετάρτη στη Βουλή

154

Όλοι οι αρχηγοί των κομμάτων της αντιπολίτευσης αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να λάβουν το λόγο την Τετάρτη στη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής που θα κληθεί να αποφασίσει εάν θα παραπεμφθεί σε Ειδικό Δικαστήριο ο τέως αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, ως εμπλεκόμενος στην υπόθεση Novartis, βάσει του σχετικού πορίσματος της πλειοψηφίας των μελών της Προανακριτικής Επιτροπής.

Από τη στιγμή που το πόρισμα της Νέας Δημοκρατίας ζητεί την παραπομπή του κ. Παπαγγελόπουλου για οκτώ βαρύτατα αδικήματα (μεταξύ των οποίων σύσταση εγκληματικής συμμορίας, δωροληψία και εκβιασμός), ενώ και το Κίνημα Αλλαγής διά μέσου των βουλευτών του στην Προανακριτική Επιτροπή ζητά την άσκηση ποινικής δίωξης κατά του στελέχους της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, η παραπομπή στο Ειδικό Δικαστήριο φαντάζει μονόδρομος.

Η ομιλία που θα έχει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον εκτός από αυτή του ίδιου του κ. Παπαγγελόπουλου και του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, θα είναι αυτή του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα επιχειρήσει να αποδομήσει τις κατηγορίες εις βάρους του στελέχους της κυβέρνησής του, κάνοντας λόγο για ακυρότητα ως προς τη λειτουργία της Προανακριτικής επειδή εξαιρέθηκαν από μέλη της οι δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (Δημήτρης Τζανακόπουλος και Παύλος Πολάκης).

Παράλληλα θα επισημάνει ότι το κατηγορητήριο στηρίχθηκε σε μάρτυρες που αποδείχτηκε ότι οι καταθέσεις τους ήταν ψευδείς ενώ συν τοις άλλοις δεν κλήθηκε να καταθέσει ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς παρά το γεγονός ότι υπήρξε βασικός μηνυτής του κ. Παπαγγελόπουλου. Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι πως η Προανακριτική ξεκίνησε ως παρωδία και κατέληξε σε φάρσα, με κατασκευασμένο κατηγορητήριο και προειλημμένες αποφάσεις που αγνόησαν βασικά στοιχεία που θα φώτιζαν την υπόθεση και σε αυτό το πλαίσιο θα κινηθεί και ο τέως πρωθυπουργός μεθαύριο.

Πηγή: newsbeast.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here