Γεροβασίλη για αξιωματικούς της Πυροσβεστικής: Είναι εξοργιστικά τα όσα ακούγονται

178

Σοκαρισμένη για τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα, αναφορικά με τους διαλόγους που αφορούσαν τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι με τους 102 νεκρούς, δήλωσε η πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη.

Όπως είπε με παρέμβασή της σε ενημερωτική εκπομπή του ΣΚΑΪ, κατέθεσε μήνυση, εξώδικο και αγωγή κατά της εφημερίδας «Καθημερινή» και των ατόμων που ακούγονται στη συνομιλία. Υποστήριξε, δε, ότι προσπαθούν οι αξιωματικοί να μπλέξουν την πολιτική ηγεσία.

«Το πιο εξοργιστικό είναι να ακούς αξιωματικούς της Πυροσβεστικής να λένε ότι κάπου θα υπάρξει φωτιά και θα εγκαταλειφθούν άνθρωποι, προκειμένου να κρατήσουν τις καρέκλες τους», σημείωσε χαρακτηριστικά η κ. Γεροβασίλη.

Στο κομμάτι που αφορά την ίδια, είπε ότι θα συνεχίσει με τη δικαστική μάχη. Όπως τόνισε, δεν έχει προλάβει να τα κάνει όλα ακόμη, καθώς έπρεπε να ξεπεράσει το σοκ πρώτα, ενώ διαψεύδει πλήρως τις κατηγορίες που της αποδίδονται.

«Δεν θα επέτρεπα ποτέ να γίνει συγκάλυψη σε μια εθνική τραγωδία», επισήμανε και προσέθεσε ότι «η “Καθημερινή” δημοσιεύει μια συνομιλία και καλώς κάνει. Κάνει ρεπορτάζ και έρευνα. Δεν την εγκαλώ γι’ αυτόν τον λόγο, αλλά γιατί μέσα στα κείμενά της κάνει αποδοχή αυτής της κατηγορίας. Θα μπορούσε εκ των προτέρων στο ίδιο κείμενο να έχει και τη δική μου άποψη».

Στη μήνυση της κ. Γεροβασίλη εγκαλούνται και οι δύο συνομιλητές στην επίμαχη συνομιλία και -όπως είπε- θα επιδιώξει πρόσβαση στη δικογραφία. Επίσης, σημείωσε ότι δεν γνωρίζει περισσότερα για τη συνομιλία, ούτε αν υπήρχαν και άλλοι.

Όπως υπογράμμισε η κ. Γεροβασίλη, η συνομιλία γίνεται σε μια στιγμή που η ίδια δεν είχε προλάβει καν να τους γνωρίσει. Ποτέ δεν ασχολήθηκε με τα ζητήματα πορισμάτων και ερευνών ως όφειλε, τόνισε η πρώην υπουργός και υπογράμμισε: «Είναι εξοργιστικά όλα».

Τέλος, υποστήριξε ότι η καταγραφή είναι προϊόν εγκλήματος και η χρήση της είναι κακούργημα, ενώ από το ηχητικό φαίνεται η προσπάθεια συγκάλυψης από τους αξιωματικούς.

Πηγή: newsbeast.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here