Γεροβασίλη: Έργο Μητσοτάκη η ύφεση στην οποία περνά η χώρα μας

269

Κριτική στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της όσον αφορά την κρίση λόγω κορονοϊού άσκησε η Γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη.

«Την ευκαιρία για τα εμπροσθοβαρή μέτρα ήδη άφησε η κυβέρνηση να φύγει. Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ  «Μένουμε Όρθιοι» είχε την έννοια να δράσει η κυβέρνηση εμπροσθοβαρώς με ένα γενναίο πακέτο ρευστότητας. Δηλαδή, ζεστό χρήμα στην αγορά προκειμένου να κρατήσει τις επιχειρήσεις και τις θέσεις εργασίας όρθιες. Αυτό δεν συνέβη!

Αντίθετα η κυβέρνηση  κινήθηκε χωρίς σχεδιασμό, βλέποντας και κάνοντας. Είχε τρεις μήνες την ευκαιρία η κυβέρνηση και ενόσω διαρκούσε το lockdown η κυβέρνηση μια δουλειά είχε να κάνει. Από τη μία να σχεδιάζει και να αντιμετωπίζει την πανδημία και από την άλλη να ετοιμάσει ένα σχέδιο για την επόμενη μέρα. Αυτό, λοιπόν, δεν το έκανε», ανέφερε κατά την παρουσία της στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 η κ. Γεροβασίλη και πρόσθεσε:

«Γνωρίζοντας ότι έρχεται μία διαρκής ύφεση, η κυβέρνηση επέλεξε την αποσπασματική και άτολμη δράση και εκεί εστιάζεται το πρόβλημα. Αναλόγως των πολιτικών που εφαρμόζονται από την κάθε κυβέρνηση στην κάθε χώρα, θα μειώνεται, θα μετριάζεται το πρόβλημα της ύφεσης. Σε αυτό ακριβώς το  σημείο βρίσκεται και η κριτική μας. Η κυβέρνηση απειδείχθη ότι δεν ήταν σε θέση, δεν διέθετε τη μέθοδο να υπολογίσει το ποσοστό της ύφεσης.

Σας θυμίζω το ευτράπελο των συνεχών αλλαγών στις προβλέψεις τις οποίες ακούγαμε καθημερινως από στελέχη της κυβέρνησης, από τον Πρωθυπουργό, από τον κ. Στουρνάρα.  Ενώ και διεθνείς οίκοι και το ΔΝΤ έχουν εγκαίρως προβλέψει μια ύφεση κοντά στο 10%. Αυτό τι σημαίνει; Ότι δεν είχε την μέθοδο να προβλέψει τι θα συμβεί μετά από ένα καθολικό lockdown στη χώρα,  με την εικόνα  για την διεθνή και την ευρωπαϊκή ύφεση να είναι ήδη διαμορφωμένη».

Επιπλέον, η κ. Γεροβασίλη υπογράμμισε τα εξής: «Σημασία έχει ότι η μεσαία τάξη και την πλήρωσε και ενώ ήλπισε ότι σήμερα η κυβέρνηση Μητσοτάκη την έχει στο νου της, βλέπει ότι παραπλανήθηκε και σήμερα οι αντιδράσεις και οι συζητήσεις που καθημερινά γίνονται θα κορυφώσουν αυτές τις αντιθέσεις πια, διότι βλέπουν ότι η ύφεση στην οποία περνάει η χώρα μας, το μεγαλύτερό της ποσοστό, είναι έργο της κυβέρνησης Μητσοτάκη».

Πηγή: newsbeast.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here