Γεωργιάδης: Για όσο διαρκούν τα μέτρα οι επιχειρήσεις θα πληρώνουν το 60% του ενοικίου – Τι είπε για τις εισπρακτικές που κλείνουν

458

Τα μέτρα στήριξης που έλαβε η κυβέρνηση λόγω της επιδημίας του κορονοϊού ανέλυσε ο Άδωνις Γεωργιάδης στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα».

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη κλείνουν οι εισπρακτικές εταιρείες για όσο διαρκεί η καραντίνα, καθώς όπως είπε τα χρέη πρέπει να πληρώνονται όταν οι συνθήκες είναι ομαλές. Δεν νοούνται ενοχλήσεις σε τέτοια περίοδο για χρέη.

Η οικονομία σταμάτησε, οπότε αυτές οι εβδομάδες είναι ως μη γενόμενες, τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης  QE των 750 δισ. ευρώ στο οποίο κατάφερε να μπει η Ελλάδα μετά από παρέμβαση του Πρωθυπουργού.

Σχετικά με τα μέτρα που εξήγγειλε χθες η κυβέρνηση ανέφερε ότι όλα αυτά προσαρμόζονται, ωστόσο ξεκαθάρισε ότι όποια επιχείρηση έκλεισε και από χθες απέλυσε έστω και έναν εργαζόμενο δεν μπαίνει στα μέτρα και τόνισε ότι για τις επιχειρήσεις που έκλεισαν με ΠΝΠ  απαγορεύονται οι απολύσεις.

Επίσης, οι επιχειρήσεις που έκλεισαν με ΠΝΠ αυτή την περίοδο πληρώνουν το 60 % του ενοικίου, ενώ για τους ιδιοκτήτες προβλέπεται αναστολή πληρωμής ασφαλιστικών και φορολογικών υποχρεώσεων.

Ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι από την άλλη εβδομάδα θα ανακοινωθούν και άλλα μέτρα για περισσότερες κατηγορίες ανθρώπων. «Έχουμε τον έλεγχο θα βάλουμε πλάτη όλοι και θα το ξεπεράσουμε» τόνισε ο κ. Γεωργιάδης.

Σχετικά με τις μεταχρονολογημένες επιταγές προσανατολιζόμαστε στο μοντέλο του 2015 με τα capital controls, αποκάλυψε ο Υπουργός και ανέφερε ότι όλα τα μέτρα θα συμπεριλάβουν και  τις επιχειρήσεις που έχουν ξαφνική πτώση τζίρου. Αν η πτώση τζίρου είναι άνω του 50% θα ενταχθούν στην ομπρέλα των μέτρων, τόνισε ο κ. Γεωργιάδης.

Αναφορικά με τα δάνεια υπογράμμισε ότι έχουν γίνει πολλές συζητήσεις με τις Τράπεζες. και οι τράπεζες αυτήν την περίοδο κρίνονται, τονίζοντας ότι «οι τράπεζες μας είναι οι ασφαλέστερες στην Ευρώπη και πρέπει να πάρουν το μερίδιο που τους αναλογεί στην κρίση».

Πηγή: newsbeast.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ