Γεννηματά για επιστολή Πομπέο: Η κυβέρνηση επιχειρεί να την παρουσιάσει ως απόδειξη επιτυχίας

336

Κατά της κυβέρνησης στρέφεται η Φώφη Γεννηματά κατηγορώντας την πως προσπαθεί να παρουσίαση την επιστολή του Μάικ Πομπέο ως «απόδειξη επιτυχίας».

Σε δήλωσή της η κ. Γεννηματά αναφέρει χαρακτηριστικά πως η Νέα Δημοκρατία προσπαθεί «να παρουσιάσει μια τυπική, διπλωματική, ευχαριστήρια επιστολή του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ (για την αμυντική συμφωνία) ως απόδειξη της επιτυχίας του πρόσφατου ταξιδιού του κ. Μητσοτάκη».

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής επισημαίνει, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι «είναι προφανές από το περιεχόμενο της συγκεκριμένης επιστολής, ότι τα ευχολόγια και οι συστάσεις περισσεύουν, ενώ απουσιάζουν εντελώς συγκεκριμένες αναφορές για τις πρόσφατες προκλητικές, επιθετικές ενέργειες της Τουρκίας. Ουσιαστικά εξισώνεται ο θύτης με το θύμα». Προσθέτει ότι εμπεριέχονται «νουθεσίες του τύπου “βρείτε τα” έχουμε χορτάσει».

Η κ. Γεννηματά τονίζει ότι «από τους συμμάχους απαιτούμε επιτέλους καθαρή θέση και έμπρακτη στήριξη. Και αυτή δεν επιτυγχάνεται όταν η κυβέρνηση εμφανίζεται ως “προβλέψιμα δεδομένη”».

Πηγή: newsbeast.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here