Γεννηματά για 21η Απριλίου: Σήμερα θυμόμαστε ότι η δημοκρατία αποκτάται με αγώνα

377

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, αναφέρθηκε στην δικτατορία της 21ης Απριλίου, καθώς σήμερα συμπληρώνονται 53 χρόνια από τη μαύρη επέτειο για τη χώρα, στέλνοντας το μήνυμα ότι η δημοκρατία κερδίζεται με καθημερινό αγώνα.

«Σήμερα θυμόμαστε ότι η δημοκρατία, η ελευθερία, η εθνική υπερηφάνεια δεν είναι ποτέ δώρο. Είναι απόκτημα και αποκτάται με αγώνα κάθε μέρα», τόνισε αρχικά η κ. Γεννηματά.

Όπως σημειώνει η κ. Γεννηματά, «η 21η Απριλίου είναι μια μέρα που κανένας δεν πρέπει να ξεχνά, καθώς η ξενοκίνητη Χούντα των Συνταγματαρχών έβαλε τη χώρα σε γύψο, σε διεθνή απομόνωση και οδήγησε στην τραγωδία της Κύπρου. Καθώς τα χρόνια περνούν, η μνήμη πρέπει να μένει ζωντανή στα σχολεία, στις οικογένειες, στη Βουλή, στον δημόσιο διάλογο».

«Η καλύτερη αντίσταση απέναντι στον φασισμό είναι η καθημερινή μας πρακτική. Αντίσταση στον ρατσισμό και στην ξενοφοβία. Αντίσταση, με περισσότερη δημοκρατία», τονίζει η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής και επισημαίνει: «Αλληλεγγύη σε όποιον έχει ανάγκη, στον πρόσφυγα, στον φτωχό, στον άρρωστο. Ιδίως στις μέρες που ζούμε, με την κρίση του κορονοϊού, “Μένουμε σπίτι” συνειδητά για να προστατεύσουμε την κοινωνία, τις ζωές μας.

“Μένουμε σπίτι” συνειδητά και λέμε ΟΧΙ σε όσους αναζητούν ακόμη και σε αυτήν την κρίση την ευκαιρία να πλήξουν τη Δημοκρατία. Όλοι ενωμένοι μπορούμε να πάρουμε τη ζωή μας πίσω. Η ιστορία έδειξε ότι οι εσωτερικοί διχασμοί τελειώνουν με εθνικές καταστροφές. Η κρίση της Δημοκρατίας και των θεσμών, η περιφρόνηση της λαϊκής εντολής, οι ανισότητες και οι αποκλεισμοί, δημιουργούν τερατογεννέσεις».

ΜέΡΑ25: Οφείλουμε να ορθώσουμε ξανά το ανάστημά μας

«Η Δημοκρατία, η ελευθερία, ο ουμανισμός χρειάζονται ξανά προστασία», τονίζει το ΜέΡΑ25 σε ανακοίνωσή του για την σημερινή 53η επέτειο του πραξικοπήματος των συνταγματαρχών. Προσθέτει ότι «στο όνομα των αγωνιστριών και αγωνιστών που πάλεψαν εναντίον της τυραννίας, οφείλουμε να ορθώσουμε ξανά το ανάστημά μας απέναντι σε αυτούς που απεργάζονται ένα δυστοπικό μέλλον για εμάς και τις επόμενες γενιές».

Επίσης, το ΜέΡΑ25 αναφέρει ότι: «Σήμερα συμπληρώνονται 53 χρόνια από την εγκαθίδρυση της επτάχρονης δικτατορίας που βύθισε την πατρίδα μας στο σκοτάδι καταργώντας τη δημοκρατία και περιστέλλοντας τα δικαιώματα των πολιτών της.

Σήμερα που οι δυνάμεις της ακροδεξιάς και της μισαλλοδοξίας σημειώνουν μια δυσοίωνη άνοδο τόσο στη χώρα μας όσο και σε ολόκληρη την Ευρώπη, εκμεταλλευόμενες την πολυεπίπεδη κρίση και το δημοκρατικό έλλειμμα στη λήψη των αποφάσεων, κανείς προοδευτικός πολίτης δεν δικαιούται να εφησυχάζει ότι οι μαύρες μέρες ανήκουν στο παρελθόν».

Πηγή: newsbeast.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ