Φίλης: Να γίνουν εκκαθαρίσεις στα πανεπιστήμια αλλά να είναι ανοιχτά

304

«Λειτουργούν τα πανεπιστήμια με τα ΜΑΤ τριγύρω;» αναρωτήθηκε ο Νίκος Φίλης μια μέρα μετά τα επεισόδια στην ΑΣΟΕΕ και την είσοδο των ΜΑΤ στον προαύλιο χώρο του πανεπιστημίου, επιμένοντας ότι η απόφαση της Συγκλήτου να κλείσει η ΑΣΟΕΕ μέχρι τις 17 Νοεμβρίου ήταν «αψυχολόγητη».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στον Θέμα 104,6, τάχθηκε υπέρ του να γίνουν εκκαθαρίσεις στα πανεπιστήμια «αλλά να είναι ανοιχτά» στη σκιά της επιχείρησης της ΕΛΑΣ στην ΑΣΟΕΕ.

«Όταν ταυτίζουμε τους τρομοκράτες με τους χιλιάδες νέους που έχουν στο μυαλό τους – για διάφορους λόγους – παραβατικές συμπεριφορές δίνουμε τροφή στην τρομοκρατία» πρόσθεσε ο κ. Φίλης.

Κατά τον ίδιο «υπάρχει σύγχυση ανάμεσα στην τρομοκρατία και κοινωνικά φαινόμενα όπως οι μπαχαλάκηδες. Είναι άλλο οι δολοφονικές ομάδες και άλλο τα κοινωνικά φαινόμενα βίας, τα οποία καταδικάζουμε, όπως το να πετάξεις μολότοφ σε κατάστημα. Είμαι υπέρ της αναλογικής τιμωρίας. Δεν μπορείς να επιβάλεις καμία ποινή χωρίς να υπάρξει πράξη. Δεν μπορείς να τιμωρείς κάποιον επειδή έχει μαχαίρι ωσάν να το χρησιμοποιεί. Τον τιμωρείς για οπλοκατοχή, όχι για οπλοχρησία».

Πηγή: newsbeast.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here