Εξετάζεται μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση

358

Η κυβέρνηση αξιολογεί το αίτημα των επαγγελματιών της εστίασης για μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, αλλά και για απαλλαγή από ΦΠΑ των προστατευτικών μασκών, ανέφερε χθες ο υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Ο κ. Σταϊκούρας έκανε σαφές πως δεν μπορεί να δεσμευθεί για μέτρα, αφού «ο κάθε κλάδος επιδιώκει το βέλτιστο, αλλά εγώ θέλω να κάνω μια ορθή κατανομή των περιορισμένων πόρων στους κλάδους της οικονομίας». Εξήγησε πως, επιπλέον, υπάρχει το θέμα της ακτοπλοΐας, υπάρχουν τα ξενοδοχεία, υπάρχουν και πολιτικές του πρωτογενούς τομέα.

Μάλιστα, δήλωσε ότι τη Δευτέρα θα έχει τηλεδιάσκεψη με τους αρμόδιους φορείς. Αναφερόμενος ειδικά στην εστίαση, τόνισε ότι η κατάσταση θα επανεκτιμηθεί μέσα στον μήνα και μέχρι τότε ισχύουν οι σημερινές πρόνοιες για επιχειρηματίες και εργαζομένους.

Ο κ. Σταϊκούρας πρόσθεσε ότι είναι σημαντικό να στηριχθούν και οι επιχειρήσεις που ανοίγουν μέσα στον μήνα, σημειώνοντας ότι τις επόμενες 10 ημέρες θα καταβληθεί η επιστρεπτέα προκαταβολή σε 90.000 επιχειρήσεις. Τέλος, για τη συμφωνία αναφορικά με την προστασία πρώτης κατοικίας, ο υπουργός ανέφερε πως παρά το ότι το σχήμα έχει αποτύχει, του δώσαμε παράταση για τρεις μήνες ώστε όσοι επιθυμούν να ενταχθούν σε αυτό. Αλλά παράλληλα ενεργοποιείται και το νέο σχέδιο-γέφυρα που θα αφορά και δάνεια που θα «κοκκινίσουν» λόγω της κρίσης.

Πηγή: kathimerini.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ