Ετοιμάζονται νομικές προσφυγές κατά του επικείμενου νόμου για την ψήφο των ομογενών

266

Μπορεί ο νόμος που θα δίνει το δικαίωμα ψήφου στους Έλληνες που ζουν εκτός συνόρων να μην έχει ακόμη ψηφιστεί, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν περιέλθει στο υπουργείο Εσωτερικών, υπάρχουν δικηγορικά γραφεία που ετοιμάζονται ήδη να προσφύγουν κατά των εν λόγω διατάξεων.

Πρόκειται για τουλάχιστον τρία γραφεία, εντός και εκτός Αθηνών που έχοντας στα χέρια τους το σχέδιο νόμου ετοιμάζουν τα κατάλληλα δικονομικά επιχειρήματα προκειμένου να στραφούν εναντίον του επικείμενου νόμου, λειτουργώντας για λογαριασμό πελατών τους που δεν είναι κάποιοι φορείς, αλλά ιδιώτες μερικοί εκ των οποίων ζουν εκτός συνόρων.

Μέχρι στιγμής παραμένει αδιευκρίνιστο σε ποια σημεία ενίστανται αλλά όπως όλα δείχνουν θα κυνηγήσουν την υπόθεση φθάνοντας μέχρι και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Από την άλλη πλευρά πάντως το Υπουργείο δεν δείχνει να ανησυχεί δηλώνοντας άνθρωποι του κ. υπουργού Τάκη Θεοδωρικάκου ότι το σχέδιο νόμου είναι πλήρως συνταγματικό και ελεγμένο από τις αρμόδιες νομικές υπηρεσίες.

Πηγή: newsbeast.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here