Αίτημα ΣΥΡΙΖΑ προς Σταϊκούρα να καταθέσει στοιχεία για τα «κόκκινα» δάνεια

295

Ο τομεάρχης Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς, ο αναπληρωτής τομεάρχης του κόμματος Γιώργος Τσίπρας, καθώς και ακόμα 30 βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ζητούν από τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, την κατάθεση στοιχείων και εγγράφων που αφορούν το σύνολο των «κόκκινων» δανείων, με αίτημά τους μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, οι βουλευτές ζητούν αναλυτική ενημέρωση για την κατηγοριοποίηση των δανείων, των ρυθμίσεων που έχουν γίνει και τη διάρκειά τους, τις ρευστοποιήσεις και τις διαγραφές ανά τύπο και ύψος υπολοίπου δανείου και κλάδο δραστηριότητας, αλλά και ανά εισοδηματική κατηγορία οφειλέτη.

«Τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και η οργανωμένη επιχειρηματικότητα έχουν αναδείξει τα σημεία αδιαφάνειας του σχεδίου Ηρακλής και της λειτουργίας των εξυπηρετητών, κάτι που αναγκάστηκε να παραδεχθεί πρόσφατα και ο υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Ζαββός, σε συνέντευξή του», αναφέρεται στην ανακοίνωση, όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Όπως τονίζεται, η κριτική τους εστιάζει, επίσης, «στην έλλειψη σχεδίου δράσης τραπεζών και εξυπηρετητών, κάτι που αναμένεται να έχει αρνητικές κοινωνικές, οικονομικές και αναπτυξιακές επιπτώσεις, αλλά και στον κίνδυνο που θα προκύψει για χιλιάδες δανειολήπτες από την πλήρη άρση προστασίας της α’ κατοικίας και την απελευθέρωση των πλειστηριασμών μετά ‪την 30ή Απριλίου»‬.

Ακόμη, σημειώνεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και η οργανωμένη επιχειρηματικότητα «έχουν καυτηριάσει τη σπουδή της κυβέρνησης για συμμετοχή του Δημοσίου στο εν λόγω σχέδιο με 12 δισ. ευρώ από το “μαξιλάρι” (εγγυήσεις ή και μετρητά κατά ένα μέρος όπως λένε πρόσφατα δημοσιεύματα) χωρίς να υπάρχει καμία ανάληψη υποχρέωσης από την πλευρά των τραπεζών και των εξυπηρετητών».

Πηγή: newsbeast.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here