Εσκίογλου στο ΚΥ Φαρσάλων: Πανστρατιά για νέο ιατρικό προσωπικό και σταθμό ΕΚΑΒ

493

Την κινητοποίηση όλων των δυνάμεων της επαρχίας Φαρσάλων μέσα από ένα ενιαίο διεκδικητικό φορέα που θα επιδιώξει ομόθυμα και αποφασιστικά την αναβάθμιση των υπηρεσιών δημόσιας υγείας στην περιοχή, έθεσε ως προτεραιότητα ο υποψήφιος δήμαρχος Φαρσάλων κι επικεφαλής του Συνδυασμού «Φάρσαλα Ανάπτυξη» κ. Μάκης Εσκιόγλου, κατά την επίσκεψή του στο Κέντρο Υγείας Φαρσάλων.

Η συζήτηση που έγινε με το ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό μαζί με στελέχη του Συνδυασμού, αφορούσε το σύνολο των προβλημάτων με τα οποία έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι, με σημαντικό αντίκτυπο στους πολίτες που σπεύδουν για περίθαλψη.

Ο κ. Εσκίογλου χαρακτήρισε ως «καθημερινούς ήρωες» τους εργαζόμενους στο Κέντρο Υγείας Φαρσάλων, αφού όπως σημείωσε «καλούνται διαρκώς μέσα από δυσμενείς συνθήκες να προσφέρουν υπηρεσίες για το υπέρτατο αγαθό, την υγεία».

Στο πλαίσιο αυτό προανήγγειλε τη δημιουργία ενιαίου συντονιστικού φορέα της επαρχίας Φαρσάλων για ζητήματα δημόσιας υγείας, ο οποίος θα δημιουργηθεί άμεσα μετά τις εκλογές και θα θέσει ως στόχο την προώθηση όλων των σημαντικών προβλημάτων.

Μεταξύ αυτών είναι η λειτουργία σταθμού του ΕΚΑΒ στην πόλη των Φαρσάλων κι όχι στο Ζάππειο όπου λειτουργεί σήμερα και πρακτικά δεν δύναται να εξυπηρετήσει άμεσα τα απομακρυσμένα χωριά της επαρχίας, καθώς και η στελέχωση του Κέντρου Υγείας με «ζωτικής σημασίας» ιατρικές ειδικότητες, αλλά και νοσηλευτικό προσωπικό, ώστε να διασφαλίζεται η απρόσκοπτη παροχή των αυτονόητων υπηρεσιών υγείας.

«Ως επόμενη δημοτική αρχή Φαρσάλων, θα επιδιώξουμε μέσα από συνέργειες τη συνολική αναβάθμιση της δημόσιας υγείας στην περιοχή. Από την πλευρά μας είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε με την πολιτεία και το υπουργείο Υγείας παρέχοντας κάθε δυνατή διευκόλυνση προς την κατεύθυνση αυτή» σημείωσε ο κ. Εσκίογλου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here