Εργασίες καταπολέμησης Κουνουπιών από το Δήμο Λαρισαίων – Απεντομώσεις πραγματοποιεί και η ΔΕΥΑΛ

353

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται από το Δήμο Λαρισαίων οι εργασίες καταπολέμησης των κουνουπιών. Οι εργασίες έχουν ξεκινήσει τα τέλη Απριλίου – αρχές Μαιου και συνεχίζονται με αμείωτη ένταση.

Ο Δήμος Λαρισαίων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένη εταιρεία την τις εργασίες καταπολέμησης των κουνουπιών που εστιάζονται σε δειγματοληψίες και  παρεμβάσεις σε φρεάτια ομβρίων υδάτων στον αστικό ιστό, στην παλαιά κοίτη του Πηνειού, σε αρδευτικά κανάλια, σε εγκαταστάσεις βιολογικών καθαρισμών, σε περιοχές που λειτουργούν νοσηλευτικά ιδρύματα κ.α. Χαρακτηριστική είναι η σχετική αναφορά εργασιών για το τριήμερο από την Τετάρτη 19 Ιουνίου εως και την Παρασκευή 21 Ιουνίου.

Αυτές τις ημέρες, «πραγματοποιήθηκε έλεγχος και εφαρμογή προνυμφοκτονίας σε φρεάτια ομβρίων στην πόλη της Λάρισας και ειδικότερα στις περιοχής Αγίου Κωνσταντίνου, Αμπελοκήπων, ΑΤΑ (Λαχανόκηποι), Αγίων Σαράντα, Τούμπας  – οδός Βόλου και στην περιοχή της Γιάννουλης. Κατά τη διάρκεια των εργασιών ελέχθηκαν περί τα 1.800 φρεάτια ομβρίων υδάτων»

Σε νεότερη αναφορά για την περασμένη Πέμπτη 27 και Παρασκευή 28 Ιουνίου, σημειώνεται πως πραγματοποιήθηκε έλεγχος παρουσίας κουνουπιών στην παλαιά κοίτη το Πηνειού ποταμού και στον παραπόταμο Ασμάκι, καθώς και στα αρδευτικά κανάλια στην περιοχή της Τούμπας και στους βιολογικούς Λάρισας και Γιάννουλης. Στους βιολογικούς Λάρισας και Γιάννουλης απαιτήθηκε και πραγματοποιήθηκε ψεκασμός προνυμφοκτονίας, όπως και σε κάποια αρδευτικά κανάλια.

Σημειώνεται πως με τα μέχρι σήμερα δεδομένα, η τρέχουσα χρονιά δεν παρουσιάζει έξαρση στους πληθυσμούς των κουνουπιών καθώς αυτοί κινούνται σε χαμηλότερα επίπεδα από πέρυσι.

Εφαρμογές απεντόμωσης και από τη ΔΕΥΑΛ

Επίσης εφαρμογές απεντόμωσης κάθε είδους ανεπιθύμητων εντόμων (κατσαρίδες κ.α.) πραγματοποιεί η ΔΕΥΑΛ σε ιδιόκτητα φρεάτια ακαθάρτων,  πλατείες, σε σημεία με ιδιομορφία κ.α. Οι εφαρμογές απεντόμωσης εκτελούνται μετά από τηλεφωνική ενημέρωση της ΔΕΥΑΛ. Ετσι,  οι συμπολίτες παρακαλούνται να ενημερώνουν την ΔΕΥΑΛ, τηλεφωνικώς στα τηλ 2410 687129 και 2410687130 (αρμόδιοι υπάλληλοι Νικ. Φασούλας και Ζ. Αγραφιώτη)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here