Έρευνα της βουλής για ψευδομαρτυρία του Τραμπ

333

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ερευνά αν ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ψευδομαρτύρησε στη γραπτή κατάθεσή του προς τον τότε ειδικό εισαγγελέα Ρόμπερτ Μάλερ, στο πλαίσιο της –ολοκληρωμένης πλέον– ομοσπονδιακής έρευνας του τελευταίου για τη ρωσική ανάμιξη στις προεδρικές εκλογές του 2016, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

Ο νομικός σύμβουλος της Βουλής δήλωσε σε ομοσπονδιακό δικαστήριο στην Ουάσινγκτον σήμερα ότι οι βουλευτές εξετάζουν αν οι γραπτές απαντήσεις του Ρεπουμπλικάνου προέδρου προς τους ομοσπονδιακούς εισαγγελείς ήταν αναληθείς, σύμφωνα με το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο.

Η εκπρόσωπος της Επιτροπής Δικαστικών Θεμάτων της Βουλής δεν ήταν άμεσα διαθέσιμη για να σχολιάσει το θέμα.

Ο Μάλερ υπέβαλε την αναφορά του στον υπουργό Δικαιοσύνης Ουίλιαμ Μπαρ τον Μάρτιο, αφού ολοκλήρωσε μια έρευνα 22 μηνών για την εκστρατεία της Ρωσίας –μέσω κυβερνοεπιθέσεων και προπαγάνδας– με σκοπό να προωθήσει την υποψηφιότητα του Τραμπ στις εκλογές του 2016. Η έκθεσή του περιλάμβανε και αναφορές στις επαφές που είχε το προεκλογικό επιτελείο του τότε υποψηφίου προέδρου με τη Μόσχα.

Την περασμένη εβδομάδα, ο πρώην αντιπρόεδρος του προεκλογικού επιτελείου του, ο Ρικ Γκέιτς, κατέθεσε σε δικαστήριο ότι το επιτελείο του Τραμπ το 2016 επιθυμούσε διακαώς να ενημερώνεται για τη δημοσιοποίηση μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που θα μπορούσαν να αποδειχθούν επιζήμια για την πολιτική αντίπαλό του, τη Χίλαρι Κλίντον. Η δήλωση αυτή έρχεται σε σύγκρουση με την ένορκή, γραπτή δήλωση που έκανε ο ίδιος ο Τραμπ στον Μάλερ.

Πηγή: newsbeast.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here