Ερχονται τα πρώτα προγράμματα σπουδών των νέων τμημάτων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στη Λάρισα

714

Με ταχείς ρυθμούς προχωρά η συγχώνευση του ΤΕΙ με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, ώστε μέχρι τον Μάιο να είναι έτοιμα τα περισσότερα προγράμματα σπουδών των νέων τμημάτων που θα μπουν στο μηχανογραφικό αυτή τη χρονιά, ενώ και όλες οι επιμέρους διαδικασίες για την ομαλή μετάβαση στο νέο καθεστώς σημειώνουν ικανοποιητική εξέλιξη.

Μέσα στην εβδομάδα διορίστηκε ο πρόεδρος του Γενικού Τμήματος Λάρισας, που αναδείχτηκε μέσα από εκλογικές διαδικασίες. Πρόκειται για τον πρώην πρόεδρο του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του πρώην ΤΕΙ Θεσσαλίας κ. Ευθύμιο Προβίδα. Ο κ. Προβίδας επιφορτίστηκε με την ευθύνη της ομαλής μετάβασης τόσο των καθηγητών και του λοιπού προσωπικού όσο και των θεμάτων που έχουν να κάνουν με τα νέα τμήματα που θα λειτουργήσουν στη Λάρισα. Μιλώντας στην «Ε» αναφέρει ότι στο Γενικό Τμήμα της Λάρισας εντάχθηκαν όλοι οι καθηγητές του πρώην ΤΕΙ, συνολικά 134 μέλη ΔΕΠ και 50 μέλη ΕΔΙΠ και ΕΤΕΠ και έχουν διοριστεί όλες οι προσωρινές γενικές συνελεύσεις των νέων τμημάτων που είναι επιφορτισμένες με το έργο της κατάρτισης του προγράμματος σπουδών. «Η αλήθεια είναι ότι η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας έχει αντιδράσει πολύ γρήγορα και όλες οι διαδικασίες έχουν δρομολογηθεί. Σίγουρα υπάρχουν και προβλήματα τα οποία όμως ξεπερνιούνται. Αυτή τη στιγμή όλοι δουλεύουν πυρετωδώς για τα νέα προγράμματα σπουδών. Μόλις γίνουν αυτά θα μπορέσουν και οι καθηγητές να φύγουν από το Γενικό Τμήμα και να ενταχθούν στα νέα τμήματα. Τις επόμενες εβδομάδες θα είναι έτοιμα προς ανακοίνωση τα πρώτα προγράμματα σπουδών» αναφέρει ο κ. Προβίδας. Ενδεικτικά, ανέφερε το τμήμα Συστημάτων Ενέργειας της Σχολής Τεχνολογίας, το οποίο φαίνεται ότι βρίσκεται στην τελική ευθεία για την ολοκλήρωση του προγράμματος σπουδών του με εξαιρετικές προοπτικές.

Όσον αφορά στην τωρινή κατάσταση που επικρατεί στο πρώην ΤΕΙ Θεσσαλίας, σημειώνει ότι έχει δημιουργηθεί ακόμη μια δομή, το Συμβούλιο Ένταξης, το οποίο έχει αναλάβει να «τρέξει» τη συγχώνευση και απαρτίζεται από τρεις εκπροσώπους του πρώην ΤΕΙ Θεσσαλίας, τρεις του πρώην ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας και τον αντιπρύτανη Ακαδημαϊκών Υποθέσεων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Σε αυτή τη φάση έχουν καταργηθεί όλα τα τμήματα του ΤΕΙ Θεσσαλίας και παραμένουν μόνο τα προγράμματα σπουδών για τους παλιούς φοιτητές. Το Συμβούλιο είναι αρμόδιο για την ολοκλήρωση των προγραμμάτων σπουδών πρώτου κύκλου των Τμημάτων των Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας και συγκεκριμένα ως προς τα προγράμματα αυτά κατανέμει το διδακτικό έργο στους διδάσκοντες των μαθημάτων, απονέμει τους τίτλους σπουδών, εγκρίνει τα διανεμόμενα συγγράμματα για κάθε μάθημα του προγράμματος σπουδών, εισηγείται στη Σύγκλητο την προκήρυξη θέσεων έκτακτου διδακτικού προσωπικού, συγκροτεί εισηγητικές επιτροπές και λαμβάνει απόφαση περί της επιλογής, και συγκροτεί επιτροπές για τη μελέτη ή διεκπεραίωση συγκεκριμένων θεμάτων που εμπίπτουν στις αρμοδιότητές του.

Της Νατάσας Πολυγένη

Πηγή: eleftheria.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here