Επιστρεπτέα Προκαταβολή: Πίστωση 235,4 εκατ. σε επιπλέον 13.474 δικαιούχους

344

Πιστώνεται σήμερα στους τραπεζικούς λογαριασμούς 13.474 δικαιούχων της Επιστρεπτέας Προκαταβολής ποσό συνολικού ύψους 235,4 εκατ. ευρώ, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών.

Έτσι, ο συνολικός αριθμός των δικαιούχων που έχουν λάβει την Επιστρεπτέα Προκαταβολή μέχρι σήμερα ανέρχεται σε 47.532, στους οποίους έχει καταβληθεί άμεση χρηματοδοτική ενίσχυση συνολικού ύψους 468,7 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), 53.351 επιχειρήσεις οριστικοποίησαν, μέσω της πλατφόρμας «myBusinessSupport», την Αίτηση Χορήγησης της ενίσχυσης. Οι πληρωμές, για το υπόλοιπο 10% των δικαιούχων, θα ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατό, μετά από έλεγχο.

Όπως ανακοινώθηκε προχθές, κατά την παρουσίαση του κυβερνητικού σχεδίου για την επανεκκίνηση της οικονομίας, το υπουργείο Οικονομικών θα δρομολογήσει, τον Ιούνιο, τις διαδικασίες για ένα νέο πρόγραμμα του χρηματοδοτικού σχήματος, με βάση την απώλεια τζίρου των μηνών Μαρτίου, Απριλίου και Μαΐου.

Το αδιάθετο υπόλοιπο της πρώτης φάσης θα προστεθεί στη δεύτερη φάση, ώστε το συνολικό ποσό που θα έχει χορηγηθεί, μέχρι τέλος Ιουνίου, να διαμορφωθεί στα 2 δισ. ευρώ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: kathimerini.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ