Επιχειρηματίες της Λάρισας βρέθηκαν σε έκθεση στο Βελιγράδι

472

Από το Επιμελητήριο Λάρισας ανακοινώθηκε ότι πραγματοποιήθηκε η επιχειρηματική αποστολή στο Βελιγράδι από τοπικούς επιχειρηματίες μέλη μας διαφόρων κλάδων (συμπεριλαμβανομένου και του τουρισμού) και η συμμετοχή στην έκθεση «GREEK WEEKEND» (3-5/5/2019).

Ειδικότερα για τον κλαδο του τουρισμού κατά τη διάρκεια της αποστολής πραγματοποιηθηκαν συναντήσεις των τουριστικών επιχειρήσεων με εκπροσώπους του BigBlue-Kondiki ,τον μεγαλύτερο όμιλο τουρισμού της Σερβίας και ολόκληρης της πρώην Γιουγκοσλαβίας με μερίδια πάνω από 50% της αγοράς (με 40 ιδιόκτητα γραφεία και 200συνεργάτες που πουλούν τα προϊόντα τους) και έγινε

  • Παρουσίαση του Επιμελητηρίου Λάρισας.
  • Παρουσίαση του Δήμου Αγιάς και των παραλιών του Νομού Λάρισας.
  • Παρουσίαση των επιχειρήσεων που βρίσκονταν στη συνάντηση.

Επίσης πραγματοποιήθηκαν

  • Συναντήσεις  με την YUTA (Ομοσπονδία Τουριστικών Πρακτόρων Σερβίας).

και με τα παρακάτω τουριστικά γραφεία:

  • TRIM TRAVEL
  • MITOS TRAVEL
  • KOMPOS TOURISM AND TRAVEL
  • EUROTURS NIS
  • TRAVEL MOUSE

Ο εκπρόσωπος του κλάδου του τουρισμού και Διοικητικός Σύμβουλος. κ. Νίκος Ντάγκας έδωσε συνέντευξη στα τηλεοπτικά μέσα, Studio B και TV Prva, για την παρουσίαση των  τουριστικών προορισμών του Νομού Λάρισας.

Οσον αφορά στους άλλους κλάδους, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στα κεντρικά γραφεία της εταιρίας ΒΕΡΟΠΟΥΛΟΣ όπου και παρουσιάστηκαν τα ελληνικά προϊόντα των εταιριών μελών μας που συμμετείχαν στην αποστολή. Επίσης, πραγματοποιήθιηκε επαφή με τους γενικούς  διευθυντές δύο από τις μεγαλύτερες εισαγωγικές εταιρίες Ελληνικών προϊόντων στη Σερβία.

Η Διοίκηση του Επιμελητηρίου και ο επικεφαλής της αποστολής και Α’ Αντιπρόεδρος κ. Παπαλέξης είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο Trstenik, σημαντικό πολιτικό παράγοντα της περιοχής, τον Διευθυντή του τουριστικού οργανισμού και υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου (οι οποίοι είχαν φιλοξενηθεί στο παρελθόν στη Λάρισα, στην Ελασσόνα και τα παράλια) αλλά και με εκπροσώπους του τουριστικού Πανεπιστημίου του Βελιγραδίου για πρακτική άσκηση των σπουδαστών τους στα παράλια.

Τέλος, ο Α’ Αντιπρόεδρος και η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Λάρισας  είχε συνάντηση με τον κ. Κουναλάκη Χαράλαμπο , Επικεφαλής του γραφείου των Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Πρεσβείας της Ελλάδας, με θέμα την προώθηση των Ελληνικών Εξαγωγικών προϊόντων και υπηρεσιών στην αγορά της Σερβίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here