Επαφές… εκτός συνόρων για την Νέα Δύναμη του Γ. Μανώλη

765

Στον πυρετό της προεκλογικής περιόδου κινούνται όλοι οι υποψήφιοι των επερχόμενων εκλογών. Αυτό βέβαια, δεν θα μπορούσε να εμποδίσει τον υποψήφιο Δήμαρχο για τον Δήμο Τεμπών, κ. Γεώργιο Μανώλη, αλλά και τον υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο κ.  Κωνσταντίνο Ζαφείρη, να μην ανοίξουν τα φτερά τους πιο μακριά από τα στενά όρια του Δήμου. Με πρωτοβουλία του κ. Ζαφείρη, οι δύο άντρες, είχαν συνάντηση με την κ Ophelia Kaneva.

Η κ. Kaneva, είναι κοινωνιολόγος και μέσα στο πλούσιο βιογραφικό της συμπεριλαμβάνονται σημαίνουσες θέσεις στο υπουργείο κοινωνικής πολιτικής της Βουλγαρίας, ενώ είναι  λέκτορας σε Πανεπιστήμια. Επιπλέον, σαν ειδικός της Ευρωπαϊκή Επιτροπής, διετέλεσε σύμβουλος της Γεωργίας και της Αρμενίας σε κοινωνικά ζητήματα. Ασχολείται με δραστηριότητες και επιχειρήσεις, που κατά κύριο λόγο, έχουν ως προτεραιότητα τα ΑΜΕΑ και βρισκόταν στην Λάρισα με σκοπό να συναντηθεί με επιχειρηματίες της περιοχής για περαιτέρω συνεργασία και ανάπτυξη, σε προγράμματα ενίσχυσης και κατάρτισης ατόμων με ειδικές ανάγκες, τα οποία συντονίζει.

Η κ. Kaneva σε πολύ φιλικό κλίμα,  συνομίλησε με τον υποψήφιο Δήμαρχο Τεμπών και επικεφαλή του συνδυασμού «Νέα Δύναμη» κ. Μανώλη και συζήτησαν για πολλά θέματα που αφορούν τον Δήμο Τεμπών και την ανάπτυξη του, αλλά και ευρύτερα την Θεσσαλία καθώς και για το πώς η πολιτική πρωτοβουλία του κ.  Μανώλη μπορεί να οδηγήσει σε συνεργασία των δύο χωρών.

Η «Νέα Δύναμη» και προσωπικά ο κ. Μανώλης, δηλώνει αρωγός και συνοδοιπόρος των ΑΜΕΑ αλλά και των οικογενειών τους και μέσα στις επιδιώξεις του είναι η δημιουργία και η αναβάθμιση των δομών υποστήριξης ατόμων με ειδικές ανάγκες. Η κ. Kaneva, δεσμεύτηκε για την επιμέλεια, επίβλεψη και τροποποίηση αυτών των δομών προς το καλύτερο, έχοντας ως γνώμονα  τα ευρωπαϊκά πρότυπα.

Επίσης, μίλησαν για τη συνεργασία των δυο χωρών και την ανταλλαγή και φιλοξενία παιδιών και εφήβων, αλλά και παιδιών ΑΜΕΑ, σε καλοκαιρινά καταλύματα, τόσο για ψυχαγωγία, όσο και για μια ενδεχόμενη επιμόρφωσή τους, καθώς στη συνάντηση, εκτός του κ  Ζαφείρη, ήταν παρούσα και η υποψήφια Διδάκτωρ Μουσικολογιας, ειδικευμένη στην παραδοσιακή μουσική των δύο χωρών και καθηγήτρια του Μουσικού Σχολείου Λάρισας Κα Παναγιώτα Ζαφειρίου.

Επιπλέον, συζητήθηκε το θέμα του αγροτουρισμού και ειδικότερα του οινοτουρισμού, καθώς σε αρκετά μέρη του Δήμου Τεμπών, όπως η Ραψάνη, παράγονται μοναδικές ποικιλίες, όπως το ξινό μαύρο κρασί. Πάνω στο θέμα του οινοτουρισμού, τοποθετήθηκε και η υποψήφια δημοτική σύμβουλος με την «Νέα Δύναμη», κ. Χαρίκλεια Μπλουγούρα, η οποία είναι οινοποιός και φοιτήτρια χρηματοοικονομικών.

Το ενδιαφέρον της κ. Kaneva, στράφηκε επίσης και προς την αρχιτεκτονική και ιστορική αξία κάποιων περιοχών του Δήμου, όπως τα Αμπελάκια και η Κρανιά Ολύμπου που επισκέφθηκε, για τις δυνατότητες φιλοξενίας που έχει ο Δήμος Τεμπών σε ξενοδοχειακές μονάδες καθώς και για την ανάγκη διαφήμισης της περιοχής, αφού συνδυάζει τον πλούτο του Κισσάβου και του Ολύμπου με την πλούσια ακτογραμμή της Αιγάνης και της Κουλούρας.

Εκτός όμως από την δυναμική που θα μπορούσε να ανακτήσει ο Δήμος Τεμπών στον τομέα του τουρισμού, εκτενής αναφορά έγινε στην κτηνοτροφία και τα παράγωγα αυτής με φωτεινό παράδειγμα τον Παραπόταμο και το Μακρυχώρι, όπου παράγονται και μεταποιούνται οι μεγαλύτερες ποσότητες γάλακτος της περιοχής. Επιπλέον, έγινε αναφορά  και  στην γεωργία της περιοχής, με την μεγάλη ποσότητα και άριστη ποιότητα των ακτινιδίων και την ευρωπαϊκή τους προοπτική , με γνώμονα πάντα τον αγρότη, την αύξηση της παραγωγής, των θέσεων εργασίας και την επιστροφή των νέων στη γενέτειρα τους. Η κτηνοτροφία και η γεωργία, είναι οι κλάδοι που στηρίζουν την οικονομία του Δήμου Τεμπών και σε συνδυασμό με τον τουρισμό, μπορούν να δημιουργήσουν τις συνθήκες για ανταγωνιστικά προϊόντα και μείωση της ανεργίας.

Η κ. Kaneva, έμεινε απολύτως ικανοποιημένη από την ξενάγηση και πλήρη ενημέρωση που είχε από τον αρχιτέκτονα – τοπογράφο μηχανικό κ. Ζαφείρη, για όλα τα θέματα που αφορούν τον Δήμο Τεμπών και την ευρύτερη περιοχή, καθώς και από την συνάντηση που είχε με τον υποψήφιο Δήμαρχο Τεμπών κ. Μανώλη, τον οποίο και συνεχάρη για τις πρωτοβουλίες έργων που έχει δρομολογήσει, καθώς επίσης δεσμεύτηκε και η ίδια πως όλα τα προγράμματα και οι επιχειρηματικές δράσεις θα υλοποιηθούν άμεσα με την εκλογή του κ. Μανώλη στον Δήμο Τεμπών, στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές της 26ης Μαΐου 2019.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here