Ενίσχυση της επιχείρησης «Ειρήνη» ζήτησε από την Ε.Ε. ο Μπορέλ

342

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Τρίτης (16/06) από τη γερμανική εφημερίδα «Die Welt», η οποία επικαλείται υψηλά ιστάμενους διπλωμάτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι κυβερνήσεις της Ε.Ε. παρέχουν ανεπαρκή στρατιωτικό εξοπλισμό για τη ναυτική επιχείρηση «Ειρήνη», προκειμένου «να τηρηθεί το συμφωνημένο εμπάργκο όπλων του ΟΗΕ κατά της Λιβύης».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα που αναμεταδίδει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, «παρά τις ανάγκες που ορίζονται συγκεκριμένα από τους στρατιωτικούς εμπειρογνώμονες στο σχέδιο επιχειρήσεων “Ειρήνη” και μετά τις δύο “στρατιωτικές επιχειρησιακές διασκέψεις” λείπουν ακόμη ένα υποβρύχιο, ένα δεξαμενόπλοιο, πολλές φρεγάτες, αναγνωριστικά αεροσκάφη, καθώς επίσης και ελικόπτερα με μεγάλο ραντάρ (τύπου AEW), ακόμη και έπειτα από δύο λεγόμενες διασκέψεις επιχειρήσεων στρατευμάτων».

Ως εκ τούτο, ο «επικεφαλής Εξωτερικής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Ζοζέπ Μπορέλ, θα επιμείνει κατά τη σημερινή τηλεδιάσκεψη με τους υπουργούς Άμυνας των κρατών μελών  της Ε.Ε. να συμμετάσχουν ενεργότερα και να στείλουν επιτέλους περισσότερα πλοία και αεροπλάνα».

Μέχρι στιγμής, η γερμανική κυβέρνηση έχει υποσχεθεί να παράσχει ένα αναγνωριστικό αεροσκάφος για την επιχείρηση «Ειρήνη», η οποία αποφασίστηκε στα τέλη Μαρτίου, ενώ η έναρξή της αποφασίστηκε από τις αρχές Μαΐου.

Στο τέλος της περασμένης εβδομάδας, η Ευρωπαϊκή Ένωση ζήτησε από το ΝΑΤΟ να υποστηρίξει την επιβολή του εμπάργκο όπλων.

Πηγή: newsbeast.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ