Ένας Ελασσονίτης φυσικοθεραπευτής στην Premier League! – ΦΩΤΟ

1818

Από την Ελασσόνα και τη Λάρισα βρέθηκε στην Αγγλία να δουλεύει για το πιο γνωστό πρωτάθλημα της Ευρώπης, στην Premier League με πολλά γνωστά ονόματα του παγκόσμιου ποδοσφαίρου. Ο Δημήτρης Τσιμπόλης μιλά στο ilarissa.gr για την διαδρομή του προς την επιτυχία και για τις διαφορές στο χώρο αυτό ανάμεσα στην Ελλάδα και τις άλλες Ευρωπαικές χώρες.

Γεννήθηκε στην Ελασσόνα Λάρισας και σπούδασε φυσικοθεραπεία στο τμήμα της Λαμίας, με κύριο αντικείμενο ενασχόλησης και μελέτης τα μυοσκελετικά προβλήματα με ιδιαίτερη έμφαση στις αθλητικές κακώσεις.

Το πρώτο του βήμα στην αθλητική φυσικοθεραπεία ήρθε το 2015 στην ομάδα της Λάμιας όταν ήταν ακόμη στην Football League.

Εκπληρώνοντας τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις στο Υγειονομικό (404 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Λάρισας συνέχισε τις σπουδές του στην Μεγάλη Βρετανία και για στην απόκτηση του μεταπτυχιακού τίτλου στην αθλητιατρική από το πανεπιστήμιο του Μπέρμινγχαμ, ενώ είναι επίσης κάτοχος του FIFA Diploma στη ποδοσφαιρική ιατρική.

Παράλληλα με τις σπουδές του συνέχισε την σταδιοδρομία του στην αθλητική φυσικοθεραπεία στην ομάδα Birmingham Moseley Rugby Club και στη συνέχεια στις ακαδημίες της Birmingham City F.C. η οποία αγωνίζεται στην EFL Championship.

Μετά από αυτόν τον προθάλαμο στο αγγλικό ποδόσφαιρο ήρθε η θέση στις ακαδημίες της Wolverhampton Wanderers F.C. η οποία την προηγουμένη σεζόν τερμάτισε 7η στην Premier League και φέτος αγωνίζεται στην ευρωπαϊκή διοργάνωση του UEFA Europa League.

Το πώς βρέθηκε εκεί είναι όπως μας λέει για τα ελληνικά δεδομένα μια κινηματογραφική ιστορία, ενώ για το Ηνωμένο Βασίλειο είναι απλά το αξιοκρατικό σύστημα μέσω εργατικότητας και θέλησης. Ο λόγος που επέλεξε την Αγγλία σαν επαγγελματικό προορισμό είναι όπως αναφέρει ο ίδιος «το υψηλό επίπεδο αθλητών που συνιστούν το πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα του κόσμου».

Όσον αφορά την σύγκριση με το Ελληνικό πρωτάθλημα, «Οι διαφορές είναι τεράστιες και τα οικονομικά δεδομένα γιγάντια. Στην Premier league οι ομάδες έχουν στην ακαδημία 10 άτομα ιατρικό επιτελείο και συνεχή αλληλεπίδραση με τα νέα επιστημονικά δεδομένα. Ενώ στην Ελλάδα πολλές ομάδες ακολουθούν με πιο αργά βήματα τις εξελίξεις στην αποκατάσταση και πολλές φορές υπολειτουργούν αναγκάζοντας ένα άτομο να τα κάνει όλα».

Στην ερώτηση για το εάν θα επέστρεφε για κάποιο ελληνικό ποδοσφαιρικό σύλλογο, απάντησε, «αυτή τη περίοδο το σενάριο είναι σχεδόν απίθανο» ωστόσο ποτέ δεν θα έλεγε όχι στο Ελληνικό εθνόσημο. Στην ερώτησή μας για το που θα βρίσκεται σε 10 χρόνια από σήμερα είπε χαρακτηριστικά «Η απάντηση είναι δύσκολη, ελπίζω να παραμείνω σε τόσο υψηλό επίπεδο και στην ίδια δημιουργική τροχιά».

Στον ελεύθερο του χρόνο γραφεί για θέματα φυσικοθεραπείας και αποκατάστασης στην σελίδα που διατηρεί με τίτλο Physio.Book (στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης) και παράλληλα είναι εργαστηριακός συνεργάτης στο πανεπιστήμιο του Μπέρμινγχαμ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here