Έκφραση συμπαράστασης της ΣΕΑ στον αγώνα των εργαζομένων στα Ασφαλιστικά Ταμεία

248

Εκ μέρους της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα (ΣΕΑ) των συνταξιουχικών οργανώσεων χαιρετίζουμε και στηρίζουμε την απόφαση των συνδικαλιστικών οργανώσεων των εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία για τη 48ωρη απεργία στις 6 και 7/4/21.

Θεωρούμε αυτόν τον αγώνα δικό μας, συμμετέχουμε και  συμπαραστεκόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις ενάντια στις αντεργατικές, αντιλαϊκές, αντισυνταξιουχικές πολιτικές της Κυβέρνησης που έχουν βάλει πλώρη για την ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης, παραδίδοντάς την, ως επενδυτικό προϊόν στα νύχια των αρπακτικών της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, στα κοράκια του κέρδους.

Εμείς οι συνταξιούχοι, που όλα αυτά τα χρόνια ζούμε τις βάρβαρες αντισυνταξιουχικές πολιτικές όλων των κυβερνήσεων, ξέρουμε πολύ καλά τους υπευθύνους της σημερινής κατάστασης.

Πολύ καλά γνωρίζουμε ότι για τις θανατηφόρες περικοπές των κύριων και επικουρικών συντάξεων μας, του ΕΚΑΣ, της 13ης– 14ηςσύνταξης, τωνκοινωνικώνθεραπευτικών παροχών, για την αφαίμαξη και τα κουρέματα των αποθεματικών των ασφαλιστικών μας ταμείων, για τις δραματικές περικοπές στα φάρμακα, στην υγεία, για την απαράδεκτη καθυστέρηση της έκδοσης των συντάξεών μας ευθύνονται οι αντεργατικές, αντιλαϊκές πολιτικές όλων των κυβερνήσεων και όχι οι λεγόμενοι κατά την κυβέρνηση «γραφειοκράτες»  υπάλληλοι του  ΕΦΚΑ. Οι εντολές είναι άνωθεν…

Όλα αυτά λέγονται για αντιπερισπασμό μπροστά στον στόχο της κυβέρνησης για την ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης, που δεν διστάζει για μια ακόμη φορά να επιστρατεύει ως προκάλυμμα, τον κοινωνικό αυτοματισμό.

Είμαστε στο πλευρό των εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία, στηρίζουμε τα αιτήματά τους όπως αυτά αναφέρονται στις ανακοινώσεις τους, που είναι και δικά μας αιτήματα. Διεκδικούμε ό,τι αδίκως μας έχει αφαιρεθεί σε όλα μας τα δικαιώματα, που ταέχουμε πληρώσει με τον κόπο και το αίμα μιας ζωήςκαι δεν τα χρωστάμε σε καμιά κυβέρνηση και σε κανέναν δανειστή. Θα συνεχίσουμε τους αγώνες μας παρά τα μεγάλα προβλήματα των περιορισμών λόγω της πανδημίας, γιατί πολύ καλά από την πείρα μας γνωρίζουμε ότι αυτός είναι ο δικός μας μονόδρομος.

Οι ΣΕΑ ν. Λάρισας για συμμετοχη στις κινητοποιήσεις

Οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις του νομού Λάρισας ανταποκρινόμενες στο Κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Λάρισας συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις  την Τετάρτη  7 Απρίλη Παγκόσμια ημέρα Υγείας και ώρα 11:00 το πρωί στο Πανεπιστημιακό Περιφερειακό Νοσοκομείο Λάρισας και στις 6:00 το απόγευμα στην Κεντρική Πλατεία της Λάρισας   για την προστασία της υγείας και της ζωής μας και

Απαιτούμε :

  • Άμεση επίταξη, χωρίς αποζημίωση του ιδιωτικού τομέα υγείας και ένταξη του στο κρατικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
  • Κατεπείγουσες μαζικές προσλήψεις όλου του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης. Μονιμοποίηση τώρα όλων των επικουρικών γιατρών, νοσηλευτών και των συμβασιούχων όλων των ειδικοτήτων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Πλήρη και επαρκή χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό του δημόσιου συστήματος υγείας.
  • Επιστράτευση του στρατιωτικού νοσοκομείου της Λάρισας.
  • Ένταξη όλων των εργαζομένων του δημόσιου συστήματος υγείας στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.
  • Ολοκληρωμένος σχεδιασμός με συστηματικά και υποχρεωτικά μέτρα επιδημιολογικής καταγραφής και επιτήρησης, με υποχρεωτικά περιοδικά επαναλαμβανόμενα, αξιόπιστα δωρεάν τεστ με ευθύνη της εργοδοσίας και του κράτους. Ειδικά στους  χώρους υγείας, εκπαίδευσης, κρίσιμους χώρους εργασίας (βιομηχανίες τροφίμων, σούπερ μάρκετ, μεγάλα εργοστάσια κ.α)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here