«Εκδηλώσεις σε κοινότητες του Δήμου Κιλελέρ»

341

Συνεχίζονται οι θρησκευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις στις κοινότητες του Δήμου Κιλελέρ.

Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου: Η καθιερωμένη γιορτή του ΚΑΠΗ Νίκαιας στον προαύλιο χώρο του κτηρίου στις 19:00 με ψητά εδέσματα και κρασί.

«Τέχνη στην αυλή», η 7η εικαστική, θεατρική και μουσική εκδήλωση στην αυλή του σπιτιού του ζωγράφου Ντίνου Γιωτόπουλου στις Νέες Καρυές με θέμα «η Τέχνη ως αντίδοτο στη βία». Περιλαμβάνει έκθεση ζωγραφικής και γλυπτικής με τη συμμετοχή δέκα εικαστικών. Εισηγητές της εκδήλωσης ο δημοσιογράφος Ανδρέας Γιουρμετάκης και η ιστορικός τέχνης Νικολέτα Τζανή. Θα εμφανιστεί το θεατρικό εργαστήρι Νίκαιας του Δήμου Κιλελέρ το οποίο θα παρουσιάσει το θεατρικό αναλόγιο «…όλοι οι φίλοι μου ζωγραφίζουνε με μαύρο χρώμα γιατί τους ρημάξατε το κόκκινο», σε σκηνοθεσία και επιλογή κειμένων του ΆκυΜητσιούλη. Μουσική από τον διευθυντή Γιώργο Κουλιόπουλο και καθηγητές της Μουσικής Σχολής Νίκαιας. Η εκδήλωση ξεκινάει στις 19:30.

Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου: Η ετήσια χοροεσπερίδα του ποδοσφαιρικού σωματείου Παναγροτικός Α.Ο. Νίκαιας στην πλατεία  στις 20:30. Έναρξη της εκδήλωσης με το παιδικό χορευτικό τμήμα του Μ.Λ.Σ. «Θεόκλητος Φαρμακίδης» και στη συνέχεια γλέντι από λαϊκοδημοτική ορχήστρα.

Ο Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Διλόφου διοργανώνει την3ηΜιντζιά. Τοπικό λαογραφικό στοιχείο, εκδήλωση αλληλεγγύης, αλληλοβοήθειας, εθελοντισμού και πηγαίας προσφοράς προς τον συνάνθρωπο. Δημοτική ορχήστρα και εμφάνιση του χορευτικού συγκροτήματος «Χαλκοδόνιο». Ώρα έναρξης 21:00.

Όλες οι εκδηλώσεις τελούν υπό την αιγίδα της αντιδημαρχίας πολιτισμού του Δήμου Κιλελέρ.

Την Κυριακή  15 Σεπτεμβρίου πανηγυρίζει οι ιεροί ναοί του Αγίου Βησσαρίωνος στο Δίλοφοκαι στο Δοξαρά του Δήμου Κιλελέρ. Το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου, παραμονή της εορτής, στις 7:00 μ.μ. θα ακουστούν κωδωνοκρουσίες και στη συνέχεια θα τελεστεί μέγας εσπερινός. Θα ακολουθήσει αρτοκλασία, θείο κήρυγμα και περιφορά της ιεράς εικόνας, συνοδεία της φιλαρμονικής του δήμου στο Δίλοφο. Στο Δοξαρά, μετά τον εσπερινό, στην πλατεία του χωριού θα εμφανιστούν τα χορευτικά συγκροτήματα του Μικρασιατικού Συλλόγου Βουναίνων «Η καθ’ ημάς Ανατολή» και των «Μυρμιδόνων».

Ανήμερα της εορτής στις 7:00 π.μ θα τελεσθεί όρθρος και στις 9:00 θεία λειτουργία με αρτοκλασία και ύψωμα.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here