Εισαγωγικές Εξετάσεις για τις Ανώτερες Σχολές Χορού – Έως 15 Ιουλίου οι αιτήσεις συμμετοχής

356

Από την Ανώτερη Σχολή Χορού του Δήμου Λαρισαίων κοινοποιείται  ότι σύμφωνα με Ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, οι αιτήσεις συμμετοχής και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για τις εισαγωγικές εξετάσεις για τις Ανώτερες Σχολές Χορού για το εκπαιδευτικό έτος 2019-20 υποβάλλονται έως και 15 Ιουλίου 2019.

Πληροφορίες για τις  εξετάσεις και τις Ανώτερες Σχολές Χορού αναρτώνται στο site του Υπουργείου (www.culture.gr στη διαδρομή: Για τον πολίτη/Πληροφορίες για τον Πολίτη – Σύγχρονος Πολιτισμός / Θέατρο και Χορός / Εξετάσεις Θεάτρου και Χορού).

Η Ανώτερη Σχολή Χορού Δήμου Λαρισαίων  -εκπαιδευτικό ίδρυμα  υπό την εποπτεία του  Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού-, ιδρύθηκε το 1997  συμβάλλοντας στην αποκέντρωση της επαγγελματικής χορευτικής παιδείας και της καλλιτεχνικής δημιουργίας.

Στην πορεία της λειτουργίας της, έχει καταφέρει να γίνει πόλος έλξης για σπουδαστές χορού από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο. Οι απόφοιτοί της έχουν λαμπρή σταδιοδρομία είτε ως καθηγητές χορού, είτε ως χορευτές και δημιουργοί σε σχήματα και σκηνές της Ελλάδας και του εξωτερικού, συνεχίζοντας  επάξια το έργο των δασκάλων τους  και γινόμενοι φορείς γνώσης και έμπνευσης.

Η φοίτηση είναι τριετής και υποχρεωτική και οι απόφοιτοι λαμβάνουν Δίπλωμα Καθηγητή/Καθηγήτριας Χορού ή Πτυχίο Χορευτή/Χορεύτριας.

Η Ανώτερη Σχολή Χορού λειτουργεί σύμφωνα με το Ν. 1158/81 «Περί Οργανώσεως και Διοικήσεως Σχολών Ανωτέρας Καλλιτεχνικής Εκπαιδεύσεως κλπ» (ΦΕΚ 127/Α/81) και το Π.Δ. 372/83 «Κανονισμός οργάνωσης και λειτουργίας Ανωτέρων Σχολών Χορού» (ΦΕΚ 131/Α/83), όπου καθορίζεται το πρόγραμμα σπουδών και το οποίο περιλαμβάνει:

  • ΚΥΡΙΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ

Κλασικός Χορός, Σύγχρονος Χορός, Ρυθμική, Θεωρία και ανάλυση τεχνικής Κλασικού και Σύγχρονου Χορού, Διδασκαλία.

  • ΔΕΥΤΕΡΕΥΟΝΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ

Μουσική, Εφαρμοσμένη Ανατομία και Μυολογία, Ιστορικοί και Θεατρικοί Χοροί, Ρεπερτόριο Κλασικό και Σύγχρονο, Ελληνικοί Χοροί, Ιστορία Χορού, Αυτοσχεδιασμός  και Στοιχεία Χορογραφίας, Παιδαγωγική Ψυχολογία.

Η Ανώτερη Σχολή Χορού θα πραγματοποιήσει μαθήματα προετοιμασίας για τους ενδιαφερόμενους υποψηφίους για τις εισαγωγικές εξετάσεις για τις Ανώτερες Σχολές Χορού από την Τρίτη 20 Αυγούστου.

Τηλέφωνο επικονωνίας:2410256464

e-mail: balletsc@otenet.gr

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here