Ε. Λιακούλη: Αγωνία στις οικογένειες για τους φοιτητές του εξωτερικού

423

Την ώρα που όλη η χώρα γίνεται μια γροθιά, με όλους μας αποφασισμένους να αντιμετωπίσουμε τον «πόλεμο» με τον κοροναϊό, μένοντας στο σπίτι και πειθαρχώντας στα απαραίτητα μέτρα, μια μερίδα συμπολιτών μας βρίσκεται σε τεράστια αγωνία, εξαιτίας  του γεγονότος ότι τα παιδιά της οικογένειας, προπτυχιακοί ή μεταπτυχιακοί  φοιτητές του εξωτερικού, βρίσκονται εγκλωβισμένα στις χώρες που διαμένουν προσωρινά.

Τις τελευταίες μέρες, πολλοί γονείς, αναζητούν πληροφορίες και τρόπους, για το πώς μπορούν τα παιδιά τους να επιστρέψουν στη χώρα μας, αφού πτήσεις αναστέλλονται, μέσα μεταφοράς περιορίστηκαν ή και δεν υπάρχουν και τα μέτρα πολλών χωρών είναι απαγορευτικά για τις μετακινήσεις .

Μετά από επικοινωνία μου  με το Υπουργείο Εξωτερικών και τον ΓΓ Απόδημου Ελληνισμού κ Γιάννη Χρυσουλάκη, ο οποίος ανταποκρίθηκε με ευαισθησία στο θέμα, καταφέραμε να δώσουμε κατευθύνσεις, για περιπτώσεις παιδιών που ήθελαν να επιστρέψουν στο σπίτι τους.

Προς ενημέρωση των γονιών και των φοιτητών λοιπόν, η διαδικασία ξεκινά με την τηλεφωνική επαφή του ενδιαφερόμενου με την πρεσβεία μας, στη χώρα διαμονής του.

Στις πρεσβείες μας, υπάρχει ειδική ενημέρωση και μέριμνα για το ζήτημα και θα βοηθηθούν και καθοδηγηθούν οι Έλληνες φοιτητές και για τον τρόπο που θα διατυπώσουν το αίτημα και για την λύση που θα βρεθεί, για κάθε περίπτωση ξεχωριστά, καθώς τα παιδιά διαμένουν σε διαφορετικές πόλεις, έχουν διαφορετικές διαδρομές, διαφορετικά μέτρα και απαγορεύσεις κλπ .

Αυτά βέβαια, ισχύουν και για τους μη φοιτητές- Έλληνες πολίτες, οι οποίοι επίσης επιθυμούν να επιστρέψουν στη χώρα.

Όλα τα τηλέφωνα επικοινωνίας της κάθε πρεσβείας μας βρίσκονται στο σύνδεσμο : https://www.mfa.gr/images/docs/Covid_19_arxes_exoterikou.pdf?fbclid=IwAR09Q_SpAuX74zClw1gwTPKppggSobdweZnQnEktxWzh87L9uUBqMogitis.

Με ψυχραιμία  και σύνεση, θα αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί, τα προβλήματα.

Κανείς μόνος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ