Δυσφορία Σκουρλέτη για τη διεύρυνση με το ΠΑΣΟΚ

237

Τον προβληματισμό του για τον τρόπο που γίνεται η διεύρυνση στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκφράζει ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης.

«Δεν μπορεί αυτή η συζήτηση να γίνεται με όρους προηγούμενων δεκαετιών ή να εργαλειοποιούνται οι πολιτικές καταγωγές με σκοπό τη διαμόρφωση άχαρων μηχανισμών» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Πάνος Σκουρλέτης με άρθρο του στην Αυγή της Κυριακής, εκφράζοντας έτσι ανοικτά τις επιφυλάξεις του για τον τρόπο που γίνεται το άνοιγμα του κόμματος στην κοινωνία.

Ο Πάνος Σκουρλέτης στην πραγματικότητα εμφανίζεται επιφυλακτικός για την είσοδο πολλών στελεχών του ΠΑΣΟΚ στον ΣΥΡΙΖΑ καθώς μιλάει για την διαμόρφωση άχαρων μηχανισμών μέσα στο κόμμα.

«Αυτό που ζούμε σήμερα», αναφέρει ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ στο άρθρο του «τα χιλιάδες νέα μέλη, τους δεκάδες χιλιάδες που συναντιόμαστε σε όλη την Ελλάδα στις ανοιχτές συνελεύσεις, είναι το αποτύπωμα όλης της προηγούμενης πορείας μας. Πρόκειται για μια συνάντηση στο όνομα και το έδαφος της Αριστεράς. Μιας Αριστεράς που φιλοδοξεί να αξιοποιήσει τις καλύτερες των παραδόσεων των δυνάμεων και των ρευμάτων του αριστερού και ευρύτερου προοδευτικού χώρου. Δεν πρόκειται για μια προσπάθεια διαμόρφωσης μιας νέας απροσδιόριστης δημοκρατικής παράταξης, άλλωστε άλλο είναι το νόημα και το περιεχόμενο της παράταξης και άλλο του κόμματος, μιλάμε για την Αριστερά της εποχής μας.Με πρόγραμμα ανταγωνιστικό στον νεοφιλελευθερισμό και στρατηγικό στόχο τον σοσιαλισμό με δημοκρατία και ελευθερία»

Και καταλήγει: «Δεν μπορεί αυτή η συζήτηση να γίνεται με όρους προηγούμενων δεκαετιών ή να εργαλειοποιούνται οι πολιτικές καταγωγές με σκοπό τη διαμόρφωση άχαρων μηχανισμών. Το κάλεσμά μας αφορά τη διάσπαρτη, πολύμορφη, ανένταχτη Αριστερά, τον κόσμο του ευρύτερου προοδευτικού χώρου, ιδιαίτερα όμως πρέπει να αφορά τις νεότερες γενιές που μας τίμησαν με υψηλά ποσοστά στις τελευταίες εκλογές. Τους νέους και τις νέες που με τους δικούς τους κώδικες αναζητούν μια νέα σχέση με την πολιτική, με περιεχόμενο και δυνατότητα ουσιαστικής συμμετοχής εκεί που λαμβάνονται οι αποφάσεις».

Πηγή: newsbeast.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here