Δυσάρεστη, αλλά σωστή η ματαίωση της ΔΕΘ

252

H αύξηση των κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες ανάγκασε την κυβέρνηση να προχωρήσει στη ματαίωση της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης, τιμώμενη χώρα της οποίας είχε προγραμματιστεί να είναι η Γερμανία.

«Με την ακύρωση της 85ης ΔΕΘ, λόγω νέας εξάπλωσης της COVID-19, χάθηκε –προσωρινά– μια μοναδική ευκαιρία η Γερμανία να παρουσιάσει στην Ελλάδα, αλλά και διεθνώς, το ισχυρό δυναμικό της στο πεδίο των επενδύσεων, της τεχνολογίας, της καινοτομίας και εν γένει της επιχειρηματικότητας», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο ύστερα από την απόφαση για ματαίωση της φετινής ΔΕΘ. Στην ανακοίνωση, ωστόσο, τονίζεται: «Η κυβέρνηση, ορθά πράττοντας, έθεσε σε προτεραιότητα τη δημόσια υγεία και ασφάλεια των Ελλήνων πολιτών όπως και των επισκεπτών της ΔΕΘ και έλαβε την απόφαση να ακυρώσει τη φετινή έκθεση.

»Το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο ευελπιστεί ότι σε μία από τις επόμενες διοργανώσεις της ΔΕΘ θα δοθεί η δυνατότητα στη Γερμανία να φιλοξενηθεί ως τιμώμενη χώρα, ενώ έχει ενεργοποιήσει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες ώστε να ενημερώσει τους εμπλεκόμενους φορείς και εταιρίες για την ακύρωση της διοργάνωσης.

»Στο μεταξύ, Ελλάδα και Γερμανία παραμένουν εστιασμένες στον στόχο τους για περισσότερες νέες επενδύσεις στην Ελλάδα, όπως και για περαιτέρω ένταση των εμπορικών και οικονομικών τους συναλλαγών και προς αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσει να εργάζεται το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο.

»Οσον αφορά τις εκδηλώσεις τις οποίες σχεδίαζε να πραγματοποιήσει το επιμελητήριο στο πλαίσιο της 85ης ΔΕΘ, ορισμένες θα λάβουν χώρα εντός του φθινοπώρου ή το αργότερο έως τέλος του έτους και θα διεξαχθούν σε ψηφιακό περιβάλλον.

Πηγή: kathimerini.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here