Δύο νεαροί Λαρισαίοι παρουσίασαν τις επιχειρηματικές τους ιδέες στην Ευρωπαϊκή συνεδρία Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας στην Ισπανία

1804

Μέσω του Ευρωπαϊκού Προγράμματος  “YSE – Κοινωνική Επιχειρηματικότητα για τους Νέους της Ευρώπης” 4 άτομα από Ελλάδα, οι δύο από τη Λάρισα, είχαν την ευκαιρία να ταξιδέψουν και να παρουσιάσουν τις ιδέες τους στην Ισπανία. Οι συμμετέχοντες είχαν κερδίσει στον διαγωνισμό για τα καλύτερα Business Models στην Κοινωνική Επιχειρηματικότητα ο οποίος είχε πραγματοποιηθεί στα γραφεία του Ινστιτούτου Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας (ΙΝΑΝΕΠ).

Συγκεκριμένα οι νεαροί Λαρισαίοι Μακρής Στυλιανός – Ειρηναίος και Σκούφη Μαρία αλλά και η Χρυσούλα Βόνγκλη και η Τσουκαλά Ιωάννα, μαζί με την εκπρόσωπο του ΙΝΑΝΕΠ, κα. Μπαχούση Τζούλια, παρουσίασαν τις Επιχειρηματικές τους ιδέες στην 2ήμερη Ευρωπαϊκή συνεδρία Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας στις πόλεις Andujar και Σεβίλλη της Ισπανίας.

Στη συνεδρίαση είχαν επίσης την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις ιδέες τους 4 άτομα από κάθε χώρα που κέρδισαν στους αντίστοιχους διαγωνισμούς στην Ισπανία, την Πορτογαλία, την Ολλανδία και την Σλοβενία, μαζί με τους επίσημους εκπρόσωπους.

Ο κύριος στόχος της συγκεκριμένης συνεδρίασης αλλά και του έργου γενικότερα ήταν να εφοδιάσει νέα άτομα (ηλικίας 18-30 ετών) με δεξιότητες σχετικές με την κοινωνική επιχειρηματικότητα προκειμένου να αντιμετωπίσουν την ανεργία.

Παράλληλα, το έργο επικεντρώθηκε σε καινοτόμα πρότυπα επιχειρήσεων με σκοπό να βελτιώσουν τις υπάρχουσες μεθόδους και να διευκολύνουν την ένταξη των νέων στην αγορά εργασίας, εστιάζοντας κυρίως στην κοινωνική επιχειρηματικότητα και τις κοινωνικές επιχειρήσεις. Για τον λόγο αυτό, δόθηκε μεγάλη σημασία στην ανταλλαγή καλών πρακτικών και πρωτοποριακών λύσεων, και παράλληλα το έργο ευελπιστεί να παρακινήσει νέους για εργασία τόσο σε τοπικό όσο και σε Ευρωπαϊκό επίπεδο.

Οι επιχειρηματικές ιδέες των δικών μας συμμετεχόντων παρουσιάστηκαν ως εξής:

1η Επιχειρηματική Ιδέα
“Heaven’s Youth”

Αυτή η κοινωνική επιχείρηση είχε ως σκοπό να δημιουργήσει έναν μοντέρνο χώρο όπου θα παρέχει υποστήριξη στις ιδέες των νέων μελών της, θα παρέχει πρόσθετους χώρους όπου οι νέοι θα μπορούν να οργανώσουν εκδηλώσεις, καθώς επίσης και χώρους για εκπαίδευση σε διάφορες θεματικές αλλά και μία βιβλιοθήκη.

2η Επιχειρηματική Ιδέα

“Agricultural-Center-“Marinos-Antypas”

Αυτή η κοινωνική επιχείρηση είχε ως σκοπό να δημιουργήσει ένα κέντρο στο οποίο θα παρέχεται εκπαίδευση, έρευνα και ανάπτυξη στον αγροτικό τομέα. Το κέντρο αυτό θα λειτουργούσε επίσης και ως ένας χώρος δικτύωσης νέων αγροτών με φορείς και επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον αγροτικό τομέα.

3η Επιχειρηματική Ιδέα

DonQui Ηomes

Αυτή η κοινωνική επιχείρηση έχει ως σκοπό να δημιουργήσει ενοικιαζόμενα δωμάτια στο νησί των Κυθήρων τα οποία θα φιλοξενούν κυρίως άτομα με κινητικές δυσκολίες, ή άλλες ειδικές ανάγκες προκειμένου να μπορούν να απολαύσουν την διαμονή τους στο νησί. Η πρωτότυπη αυτή ιδέα έρχεται ως λύση στο πρόβλημα λόγω του ότι δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο μέχρι στιγμής σε πολλά νησιά της Ελλάδας, όπου να μπορούν να παρέχουν όλον το απαραίτητο εξοπλισμό, για να μπορέσουν  τα άτομα αυτά να απολαύσουν τη διαμονή τους στο νησί.

Σχετικό Άρθρο:  Έρευνα: Συναισθηματική Νοημοσύνη και Νέοι

4η Επιχειρηματική Ιδέα

Μορφωτικό / Culture Club

Αυτή η κοινωνική επιχείρηση – σύλλογος, η οποία είναι ήδη εν ενεργεία, έχει ως ομάδα στόχο φοιτητές και απόφοιτους όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων να γνωρίσουν την αγορά εργασίας μέσω διάφορων εκδηλώσεων και εκπαιδευτικών επισκέψεων, αλλά και να έρθουν σε επαφή με τον κόσμο των Επιχειρήσεων αναπτύσσοντας παράλληλα τις απαραίτητες δεξιότητες και ικανότητες.

Μετά την ολοκλήρωση όλων των παρουσιάσεων, οι συμμετέχοντες επισκέφθηκαν μια Κοινωνική Επιχείρηση η οποία στήθηκε στην καρδιά της Σεβίλλη. Πρόκειται για το Caótica που συνδυάζει μια τεράστια βιβλιοθήκη και μία καφετέρια σε έναν 3οροφο χώρο.

Εάν ενδιαφέρεστε και εσείς να λάβετε συμμετοχή σε ερχόμενα εκπαιδευτικά ταξίδια στο εξωτερικό μείνετε συντονισμένοι στην παρακάτω ιστοσελίδα, η οποία θα ανανεωθεί πολύ σύντομα: http://entre.gr/mobilities/ δίνοντας έτσι την ευκαιρία σε άτομα απ’ όλη την Ελλάδα να ζήσουν την εμπειρία της εκπαίδευσης στο εξωτερικό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here