Δράση ενημέρωσης για τον Σακχαρώδη Διαβήτη στο Κέντρο Κοινότητας – Παράρτημα Ρομά

420

Την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου στο χώρο του Κέντρου Κοινότητας παράρτημα Ρομά της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής και Εκπαιδευτικών Δράσεων, πραγματοποιήθηκε ομιλία με θέμα την πρόληψη του Σακχαρώδη Διαβήτη σε συνεργασία με το ΤΟΜΥ Αμπελοκήπων.

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία  να ενημερωθούν από την ιατρό του ΤΟΜΥ κα. Σκούρα Πωλίνα καθώς και από τις κυρίες Ρούτα Ευλαμπία (Νοσηλεύτρια) και Παπαδούλη Βασιλική (Επισκέπτρια  Υγείας) για το τί είναι Σακχαρώδης Διαβήτης, τα μέτρα πρόληψης και τους τρόπους αντιμετώπισής του.

Την δράση ενημέρωσης συντόνισε η υπεύθυνη του Παραρτήματος Ρομά κα. Μπουκόρου Εύη (Κοινωνιολόγος) καθώς και η Νοσηλεύτρια του Παραρτήματος κα. Ζαχαριά Φωτεινή με το Διαμεσολαβητή κ. Παϊτέρη Νικόλαο.

Οι δύο φορείς συνεργάζονται τον τελευταίο χρόνο αποτελεσματικά με δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης που σκοπό έχουν την πρόληψη και την προαγωγή της δημόσιας υγείας μέσο του συστηματικού εμβολιασμού ενηλίκων και ανηλίκων ρομά με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής της ευάλωτης αυτής πληθυσμιακής ομάδας.

Με το τέλος της ενημέρωσης το Παράρτημα Ρομά και το ΤΟΜΥ Αμπελοκήπων ανανέωσαν το ραντεβού τους για την επόμενη Ομιλία – Ενημέρωση που θα πραγματοποιηθεί στον ίδιο χώρο τον Μάρτιο με θέμα τις «Πρώτες Βοήθειες».

Το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά του Δήμου Λαρισαίων εντάσσεται στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014 – 2020» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

Για πληροφορίες: Παράρτημα Ρομά, Κέντρου Κοινότητας Δήμου Λαρισαίων Δημοσθένους 45, τηλέφωνο: 2410231122, email:[email protected]

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ