Δραγασάκης για αναστολή ίδρυσης νέων τμημάτων ΑΕΙ: Εξαιρετικά αρνητική εξέλιξη

297

Κριτική στην κυβέρνηση για την απόφασή της να αναστείλει την ίδρυση νέων τμημάτων ΑΕΙ άσκησε ο Γιάννης Δραγασάκης.

Μιλώντας σε ραδιοφωνικούς σταθμούς της Κρήτης (Ηχώ FM 99,8 και Λατώ 103,3) ενόψει και της εκδήλωσης του ΣΥΡΙΖΑ Λασιθίου αύριο, Σάββατο 9 Νοεμβρίου, στην Ιεράπετρα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για «εξαιρετικά αρνητική εξέλιξη» που επηρεάζει και τον νομό Λασιθίου.

«Η κυβέρνηση, με την αναστολή ίδρυσης νέων Τμημάτων ΑΕΙ, συνεχίζει τις επιζήμιες πολιτικές της για τη δημόσια εκπαίδευση, πολιτικές που έχουν να κάνουν και με τη μείωση της χρηματοδότησης και την ανατροπή αποφάσεων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για στελέχωση με ανθρώπινο δυναμικό», ανέφερε. Ο κ. Δραγασάκης σημείωσε ότι «ο νομός Λασιθίου βρισκόταν διαχρονικά εκτός ακαδημαϊκού σχεδιασμού», όμως «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αυτήν την εστία περιφερειακής ανισότητας προσπάθησε, με σχέδιο, να αντιστρέψει». Επίσης, χαρακτήρισε «προσβλητική» την «επιχειρηματολογία της υπουργού Παιδείας περί “συντεχνιακών και ψηφοθηρικών ρυθμίσεων”».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ότι «οι πολιτικές της κυβέρνησης Μητσοτάκη για τα εργασιακά συνιστούν επιστροφή στις πολιτικές του 2ου μνημονίου στη συνταγή «μειώνω το κόστος εργασίας για να αυξήσω την ανταγωνιστικότητα» που φτώχυνε την κοινωνία και απέτυχε παταγωδώς στην οικονομία». Έθεσε το ερώτημα ότι αφού «ο κ. Μητσοτάκης μιλά εσχάτως για τα “10 χρόνια κρίσης που αφήνουμε πίσω μας”, γιατί δεν μας λέει άραγε ποιος μας έβαλε στην κρίση, ο παλιός δικομματισμός που χρεοκόπησε τη χώρα και στον οποίο ανήκει το κόμμα του, και ποιος μας έβγαλε από τα μνημόνια, δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ».

Επισήμανε ότι «η ελληνική συντηρητική παράταξη διαμορφώνεται σήμερα σε ένα μείγμα νεοφιλελεύθερων και ακραίων δεξιών αντιλήψεων» και πως πρόκειται για διεθνή τάση, δηλαδή «η συμπλήρωση του νεοφιλελευθερισμού που γεννά κοινωνικές αποτυχίες με τον αυταρχισμό».

Στον αντίποδα, υπογράμμισε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ παρέλαβε μια χώρα στο χείλος του γκρεμού. Παραδώσαμε μια χώρα που μπορεί να στέκεται γερά στα πόδια της». «Η Ελλάδα, με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, που εφάρμοσε μια προοδευτική εξωτερική πολιτική, μέρος της οποίας ήταν και η Συμφωνία των Πρεσπών, από μέρος προβλημάτων έγινε καταλύτης επίλυσης προβλημάτων και παράγοντας σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή. Αυτό αναγνωρίζεται διεθνώς», συμπλήρωσε.

Ο κ. Δραγασάκης υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να μεγαλώσει ως κόμμα και πως «χρειάζεται τις ευρύτερες δυνατές προοδευτικές συμπράξεις και συμπαρατάξεις για να αντιμετωπίσει και να νικήσει το μπλοκ νεοφιλελευθερισμού και ακροδεξιάς».

Πηγή: newsbeast.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here