Διπλωματικός πυρετός και στην ΕΕ για τα ελληνοτουρκικά: Επικοινωνία Μισέλ με ηγέτες κρατών

358

Στενά παρακολουθεί η ΕΕ την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο. Όπως τονίζει πηγή της ΕΕ στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ «είναι σε επικοινωνία για την κατάσταση με διάφορους ηγέτες».

Επιπροσθέτως, η ίδια πηγή υπογράμμισε ότι «η επόμενη Σύνοδος Κορυφής είναι προγραμματισμένη για το Σεπτέμβριο». Ανάμεσα στα ζητήματα που θα συζητηθούν είναι αυτό της Τουρκίας, ενώ περισσότερες λεπτομέρειες αναμένεται να δοθούν «όσο πλησιάζει η συνάντηση», επισημαίνει η ευρωπαϊκή πηγή.

Έτοιμη να παράσχει βοήθεια στην Εύβοια είναι η ΕΕ

Τα συλλυπητήρια του στις οικογένειες των θυμάτων και την αλληλεγγύη της ΕΕ για τις πλημμύρες που έπληξαν την Εύβοια, εξέφρασε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Διαχείρισης Κρίσεων.

Ο Γιάνες Λέναρσιτς ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter: « Το ελληνικό νησί της Εύβοιας επλήγη από σφοδρές πλημμύρες που οδήγησαν σε πολλούς θανάτους και καταστροφές. Τα συλλυπητήριά μου σε όσους έχασαν τους αγαπημένους τους. Η ΕΕ παρακολουθεί την κατάσταση και είναι έτοιμη να παράσχει την επείγουσα βοήθεια που χρειάζεται σε αυτή τη δύσκολη στιγμή».

Πηγή: newsbeast.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ