Διπλή καταδίκη για την απάτη στον ΣΟΦΛΑ

472

Με έξι χρόνια κάθειρξης έκαστο τιμώρησε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας δύο άτομα για απάτη που είχε στηθεί σε βάρος του Συνεταιρισμού Φαρμακοποιών ΣΟΦΛΑ πριν από μερικά χρόνια στη Λάρισα, με αποτέλεσμα να ζημιωθεί ο Συνεταιρισμός με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

Επρόκειτο για μια γυναίκα, η οποία εργαζόταν ως βοηθός λογιστή στον Συνεταιρισμό και έναν άνδρα φαρμακοποιό που διατηρούσε φαρμακείο στη Λάρισα. Η πρώτη κρίθηκε ένοχη για την πράξη της απάτης ενώ ο δεύτερος για ηθική αυτουργία στην απάτη.

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά στο δικαστήριο, η γυναίκα απέκρυπτε τα χρέη του φαρμακοποιού προς το Δ.Σ. του Συνεταιρισμού. Ενώ ήταν επιφορτισμένη με την είσπραξη των οφειλών από φαρμακοποιούς αλλά και την ενημέρωση των αντίστοιχων καρτελών, κατηγορείτο πως από ένα σημείο και μετά άρχισε να αλλοιώνει τα χρεωστικά υπόλοιπά του από την καρτέλα του. Έτσι το οφειλόμενο ποσό στην εκτύπωση των τιμολογίων που εκδίδονταν για τις διάφορες αγορές του, δεν ήταν το αληθινό και δεν εμφανίζονταν οι αληθινές του οφειλές. Σύμφωνα με όσα κατηγορείτο η αξία των προϊόντων έφτανε στις 650.000 ευρώ.

Διοικητικοί της ΣΟΦΛΑ καταθέτοντας στο δικαστήριο εξέφρασαν τη σιγουριά τους ότι οι δύο πλευρές (υπάλληλος και φαρμακοποιός) συνεργάστηκαν και πως η υπάλληλος θα έπαιρνε αντάλλαγμα γι’ αυτήν την πράξη της. «Μας δούλευε ψιλό γαζί», είπε χαρακτηριστικά ο ένας. «Όταν έλεγα πως δεν μας βγαίνουν τα οικονομικά, μού απαντούσαν οι άνθρωποι του λογιστηρίου πως δεν ξέρω από οικονομικά» πρόσθεσε.

Κάποια στιγμή όμως αποκαλύφθηκε η αλήθεια με την έλευση ορκωτών λογιστών. Μια ημέρα νωρίτερα η υπάλληλος του συνεταιρισμού αποκάλυψε μέρος των πράξεων αλλά φαίνεται πως ήταν αργά.

«Μου ζήτησε απλά ο φαρμακοποιός να τον καλύψω σε μια δύσκολη στιγμή του», είπε μεταξύ άλλων στην απολογία της η γυναίκα και πρόσθεσε: «Όταν το έκανα έλεγε πως θα τα δώσει τα χρήματα. Έκανα μια εξυπηρέτηση για να μην φαίνεται το κενό των χρημάτων. Αυτό ήταν το λάθος μου. Ήθελα να τον εξυπηρετήσω. Εγώ ήθελα μόνο τον μισθό μου και τίποτα παραπάνω. Από εκεί και πέρα με έπιασε πανικός», λέγοντας πως το ένα λάθος καλυπτόταν από το επόμενο αλλά τόνιζε πως δεν πήρε ποτέ χρήματα γι’ αυτήν την πράξη.

Από την πλευρά του ο φαρμακοποιός είπε πως μια λάθος επιλογή τον έβγαλε εκτός προϋπολογισμού και του δημιούργησε πολλά οικονομικά προβλήματα. Επιπρόσθετα ανέλυσε πως δεν είχε καλές γνώσεις γύρω από ζητήματα επιταγών και αυτό του στοίχισε. Εξήγησε πως παρακάλεσε τη συγκεκριμένη γυναίκα να τον εξυπηρετήσει και αυτήν το έκανε λόγω της καλής της καρδιάς, τονίζοντας ότι δεν μπορούσε να ανατραπεί η κατάσταση από ένα σημείο και μετά. Διαφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές υπήρχε όσον αφορά στο ύψος του ποσού των προϊόντων.

Πηγή:eleftheria.gr – του Κώστα Γκιάστα

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here