Δημοτικές εκλογές νομού Λάρισας: Ο νυν, το αουτσάιντερ και το σαβουάρ βίβρ των ηττημένων

601

Εκλογές ήταν και πέρασαν, σχεδόν. Μέτα την πρώτη εκλογική μάχη της περασμένης Κυριακής και αφού καταλάγιασε λίγο η σκόνη των πανηγυρισμών, ας δούμε μερικά πράγματα πιο καθαρά.

Ο νυν και το… αουτσάιντερ!

Ας ξεκινήσουμε με την περίπτωση του Δήμου Κιλελέρ. Μεγάλος νικητής της εκλογικής μάχης ο νυν δήμαρχος κ. Νασιακόπουλος, ο οποίος με 54,04% κατάφερε να καθαρίσει το παιχνίδι από την πρώτη Κυριακή.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί, ότι η υποψηφιότητα Μούσιου ήταν η έκπληξη των φετινών εκλογών στο Κιλελέρ. Κατάφερε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και το 37,44% των ψήφων πήγε στον συνδυασμό του. Καθόλου άσχημα για…πρωτοεμφανιζόμενο!

Στον Δήμο Τεμπών, μετά από μια βραδιά θρίλερ, μεγάλος νικητής από την πρώτη Κυριακή, ο κ. Μανώλης. Με 50,28% των ψήφων, έναντι του 41,51% του απερχόμενου δημάρχου κ. Κολλάτου, κατάφερε αυτό που κάποιοι θεωρούσαν αδύνατο. Ο επιμένων νικά, τελικά!

Μάλιστα, ο νύν Δήμαρχος σήκωσε τα μανίκια από την επόμενη μέρα των εκλογών, καθώς επισκέφθηκε ήδη τον ΕΛΓΑ, όπου συζήτησε για τις πρόσφατες χαλαζοπτώσεις που έπληξαν τον Δήμο και βρίσκεται συνεχώς στο πλευρό των κατοίκων του Δήμου Τεμπών στις κινητοποιήσεις που κάνουν για την δημιουργία Hot spot στο Κυψελοχώρι.

Το σαβουάρ βίβρ των ηττημένων

Και επειδή στο τέλος κάθε αγώνα, ενδιαφέρον έχουν οι δηλώσεις τόσο των νικητών, όσο και των ηττημένων, τις περιμέναμε με αγωνία να έρθουν από τα γραφεία τύπου των συνδυασμών. Οι πρώτες δηλώσεις των νικητών, όπως είναι φυσικό, ήταν ενθουσιώδεις, αλλά οι δηλώσεις των ηττημένων, έδειξαν πολιτικό ήθος και σωστή συμπεριφορά απέναντι στους νικητές αλλά και στην προσπάθεια που οι ίδιοι έκαναν κατά την διάρκεια της προεκλογικής  περιόδου. Άλλωστε, ακόμη και ένας άνθρωπος να σε τίμησε με την ψήφο του, οφείλεις να τον ευχαριστήσεις και αυτό το ξέρουν καλά όλοι οι υποψήφιοι. Ή σχεδόν όλοι…

Σημείωση: Για ευνόητους λόγους, δεν αναφερόμαστε στους Δήμους που η εκλογική διαδικασία συνεχίζεται την επόμενη Κυριακή.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here