Δήλωση Παναγιώτη Γούλα: «Ο Δημόσιος διάλογος θύμα μικροπαραταξιακών σκοπιμοτήτων»

611

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Λαρισαίων και επικεφαλής της παράταξης «Πρωτοβουλία Αξιών» έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Λίγα 24ωρα πριν τη λήξη της προεκλογικής περιόδου, η επιλογή να οδηγηθούμε σε εκλογική διαδικασία χωρίς debate των υποψηφίων Δημάρχων, δεν είναι τυχαία.

Η απερχόμενη Δημοτική Αρχή δεν θέλει να απολογηθεί δημόσια, ούτε για τα πεπραγμένα της, ούτε για τις ανεκπλήρωτες υποσχέσεις της, ούτε για τις σκιές στην οικονομική διαχείριση.

Είναι προφανές ότι διαφοροποιείται και ως προς αυτό το σημείο, σε σχέση με αυτά που υποστήριζε στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές. Σαν αντιπολίτευση το debate ήταν αναγκαιότητα, σαν Δημοτική Αρχή απαγορευμένο!

Η διαχείριση της εξουσίας δημιουργεί τις ίδιες παρενέργειες ακόμη και σε θέματα που αφορούν την δημοκρατική διαδικασία και το διάλογο.

Η κάθε εξουσία επιδιώκει τη «σιωπή» πιστεύοντας πως έτσι τα πραγματικά προβλήματα  θα κρυφτούν, η πραγματικότητα θα ωραιοποιηθεί και η επιλογή των πολιτών θα επηρεαστεί  μόνο από μια προκλητικά πολυδάπανη προεκλογική εκστρατεία.

Όταν όμως είσαι καθαρός με τον εαυτό σου δεν φοβάσαι ούτε την αντιπαράθεση,  ούτε τα επιχειρήματα των άλλων.

Όταν είσαι δημοκράτης, υπερασπίζεσαι τις βασικές αρχές της δημοκρατίας, της ισονομίας, του ανοιχτού διαλόγου και  της λογοδοσίας.

Και επιπλέον σκέφτεσαι, ότι στερείς από τον εαυτό σου, το δικαίωμα να ζητήσεις τον αυτονόητο δημόσιο διάλογο, όταν βρεθείς μακριά από την εξουσία. Αυτή εξάλλου ούτε μόνιμη είναι, ούτε τέτοιας διάρκειας,  που να ξεχνάς τις πρακτικές σου.

Σε ένα Δήμο που θα απαιτεί  συνεργασίες για να λειτουργήσει την επόμενη ημέρα μετά τις εκλογές, αυτού του είδους οι πρακτικές υπονομεύουν τη δυνατότητα προσεγγίσεων.

Τη λύση στο αδιέξοδο που προσπαθεί να δημιουργήσει το «τεχνητό τείχος της σιωπής», θα δώσει ο λαός της πόλης, που οφείλει να στιγματίσει αυτές τις πρακτικές.

Είναι κρίμα η Λάρισα να είναι μία από τις ελάχιστες πόλεις όπου ο δημόσιος διάλογος αξιολογείται με βάση τις μικροπαραταξιακές σκοπιμότητες…

Το ερώτημα παραμένει: Για ποιον λόγο ο κ. Καλογιάννης αποφεύγει το δημόσιο διάλογο;»

 

 

 

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here