Δίκη Χρυσής Αυγής: Ολοκληρώθηκαν οι αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης για τα ελαφρυντικά

344

Ολοκληρώθηκαν, αργά το βράδυ της Τετάρτης, οι αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης για τα ελαφρυντικά των κατηγορουμένων και το δικαστήριο διέκοψε τη συνεδρίασή του για τις 12.30 το μεσημέρι της Πέμπτης.

Η συνεδρίαση αναμένεται θα ξεκινήσει με την αγόρευση της εισαγγελέως Αδαμαντίας Οικονόμου επί των ελαφρυντικών, ενώ θα ακολουθήσει δευτερολογία των συνηγόρων υπεράσπισης.

Στη συνέχεια θα αποσυρθούν οι δικαστές και θα ανακοινώσουν σε ποιους και ποια ελαφρυντικά θα αναγνωριστούν. Αντίστοιχη διαδικασία, με πρόταση εισαγγελέως, αγορεύσεις και απόφαση δικαστηρίου, θα ακολουθήσει και για τις ποινές που θα επιβάλλει το δικαστήριο. Πιθανολογείται ότι αύριο το δικαστήριο θα αποφασίσει και για το κρίσιμο θέμα των αναστολών, δηλαδή ποιοι κατηγορούμενοι θα οδηγηθούν στη φυλακή εάν δεν δοθεί αναστέλλουσα δύναμη στην έφεσή τους. Σε μια τέτοια περίπτωση θα διαταχθεί η προσαγωγή στο δικαστήριο των κατηγορουμένων.

Βγαίνοντας από το Εφετείο η μητέρα του Παύλου Φύσσα χαρακτήρισε «ιστορική νίκη» την απόφαση του Δικαστηρίου.

«Σημασία έχει ότι σήμερα είναι μια ιστορική νίκη αυτή και αύριο περιμένουμε τις ποινές και όλα τα υπόλοιπα. Εύχομαι να είναι και η αυριανή ημέρα σαν τη σημερινή. Σήμερα νίκησε η Δημοκρατία. Το χρωστάμε στον Παύλο, στην πολιτική αγωγή που αγωνίστηκε τόσο πολύ όλο αυτό τον καιρό. Γιατί έδωσε μεγάλο αγώνα και τους οφείλουμε και σε αυτούς ένα μεγάλο ευχαριστώ. Και φυσικά και στον Παύλο, για όλα, το αίμα του, τη ζωή του που έχασε. Το ότι άντεξε. Να μην το ξεχνάμε. Τα τέσσερα λεπτά του Παύλου είναι πολύ σημαντικά για να μπορέσουν να τους συλλάβουν. Αύριο θα τα ξαναπούμε. Εδώ θα είμαστε», κατέληξε.

Στο μεταξύ σε ετοιμότητα έχουν τεθεί οι διωκτικές αρχές προκειμένου να εφαρμόσουν τις ποινές που θα επιβάλει το Δικαστήριο για τους καταδικασθέντες της Χρυσής Αυγής.

Τυπικώς υπεύθυνη για την εφαρμογή της δικαστικής απόφασης είναι η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, ωστόσο στο πιθανό έργο των συλλήψεων ενδέχεται να εμπλακούν ευρύτερες δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ., δεδομένου του αριθμητικού εύρους των καταδικασθέντων (και άρα της μεγάλης γεωγραφικής διασποράς των δυνάμει «στόχων») αλλά και των ειδικών χαρακτηριστικών που παρουσιάζει η συγκεκριμένη υπόθεση. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πηγή: kathimerini.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ