Διεκδικούν πίσω τα χαμένα από τις συντάξεις

1129

Να διεκδικήσουν αναδρομικά ετοιμάζονται οι συνταξιούχοι μετά και την πρόσφατη δικαστική απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης που δικαίωσε συνταξιούχο, ο οποίος ζητούσε να του καταβληθούν ποσά λόγω των περικοπών του 2012 σε δώρα και συντάξεις. Χθες το πρωί συγκεντρώθηκαν τα μέλη του Συλλόγου Συνταξιούχων Ο.Τ.Α. Ν. Λάρισας για να ενημερωθούν και να υποβάλουν αιτήσεις, για τις περικοπές που υπέστησαν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις, την κατάργηση των επιδομάτων Χριστουγέννων και Πάσχα καθώς και του επιδόματος αδείας ώστε να μη χαθεί το δικαίωμα της διεκδίκησης των αναδρομικών.

«Καλέσαμε όλα τα μέλη μας να έρθουν για να υποβάλουν αιτήσεις προς τα Ταμεία μετά τη δικαστική απόφαση που δικαίωσε συνταξιούχο στη Θεσσαλονίκη για να διεκδικήσουμε την τελευταία πενταετία που περικόπηκαν τα δώρα Πάσχα και Χριστουγέννων και το επίδομα αδείας. Η ανταπόκριση είναι μεγάλη», σημείωσε ο πρόεδρος Συνταξιούχων ΟΤΑ ν. Λάρισας Σωτήρης Σουλούκος για να προσθέσει ότι «στη συνέχεια ο Σύλλογος θα προωθήσει τις αιτήσεις στα ασφαλιστικά ταμεία για να μην υπάρξει παραγραφή μέχρι το τέλος του χρόνου. Από εκεί και πέρα θα δούμε αν θα ξεκινήσουμε τον δικαστικό αγώνα συντονισμένοι και με άλλους συνταξιουχικούς συλλόγους σε όλη την Ελλάδα για να διεκδικήσουμε τα χρήματα που μας περικόπηκαν».

Ο κ. Σουλούκος ξεκαθάρισε επίσης ότι «δεν πάμε στα δικαστήρια, κάνουμε αιτήσεις για να μην υπάρξει παραγραφή, διότι από ένα σημείο και μετά είναι ζήτημα πολιτικής απόφασης». Όπως υπογραμμίστηκε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης «από τους συνταξιούχους δεν περισσεύει ούτε 1 ευρώ για να διεκδικήσουν δικαστικά όσα τους περικόπηκαν. Οι 2.700.000 συνταξιούχοι δεν μπορούν να πάνε στα δικαστήρια ούτε να βγουν αποφάσεις. Βγήκαν κάποιες ενδεικτικά και αυτό είναι το κίνητρο της κατάθεσης αίτησης, η πίεση προς την κυβέρνηση για να υπάρξει μια πολιτική απόφαση. Δεν είναι πρωτίστως δικαστικό το ζήτημα, θα εξαντλήσουμε όλοι την υπόλοιπη διαδικασία και αν δούμε ότι υπάρχει, τότε θα μπούμε στη διαδικασία να ζητήσουμε προσφορές γιατί οι συνταξιούχοι δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να πάνε μεμονωμένα».

Πηγή: eleftheria.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here