Διατάχθηκε εισαγγελική έρευνα για την ηχογραφημένη συνομιλία Παππά-Μιωνή

339

Στο «στόχαστρο» του εισαγγελέα μπαίνει η ηχογραφημένη συνομιλία του πρώην υπουργού Νίκου Παππά με τον επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή προκειμένου να ερευνηθούν ενδεχόμενες αυτεπαγγέλτως διωκόμενες πράξεις.

Ο προϊστάμενος της  Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Βαγγέλης Ιωαννίδης διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτική εξέταση στην οποία εκτιμάται ότι ο αρμόδιος εισαγγελέας αρχικά θα εξετάσει την νομιμότητα του ηχητικού υλικού προκειμένου να προχωρήσει στα επόμενα βήματα του.

Αρμόδιες πηγές ανέφεραν ότι βαρύνουσα σημασία έχει αν η επίμαχη συνομιλία ήταν δημόσια ή ιδιωτική αλλά και να ελεγχθεί το ενδεχόμενο το ηχητικό να έχει υποστεί επεξεργασία.

Συγκεκριμένα, πληροφορίες αναφέρουν ότι  θα εξεταστούν νομικά θέματα που προκύπτουν και αφορούν τόσο στον τόπο καταγραφής της συνομιλίας ( σ.σ. φέρεται να έγινε στην Κύπρο όπου υπάρχει άλλο δίκαιο) όσο και αν  νομιμοποιείται η χρήση της συνομιλίας με τις προϋποθέσεις που ισχύουν στο σχετικό άρθρο 14 νόμου 4637/2019 που αφορά χρήση αποδεικτικού μέσου όταν καταγγέλλεται κακούργημα σχετικό με οικονομικό ή έγκλημα διαφθοράς.

Πηγή: newsbeast.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ