Διαδικτυακό παιχνίδι αυτοκτονίας σπέρνει τον τρόμο και στην Λάρισα (Φώτο)

1191

Τα τελευταία χρόνια, ολοένα και πιο συχνά, βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας, αυτοκτονίες μικρών παιδιών και εφήβων που προκαλούνται από διαδικτυακά παιχνίδια προκλήσεων.

Η Μπλε Φάλαινα, ήταν ένα παιχνίδι αυτοτραυματισμού αρχικά, που σε κάποιες περιπτώσεις οδήγησε τα παιδιά-θύματα στην αυτοχειρία. Αυτή την στιγμή, ο εμπνευστής αυτού του παιχνιδιού έχει συλληφθεί, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι το ίντερνετ έγινε ασφαλέστερο για παιδιά και εφήβους.

Η νέα φιγούρα που σπέρνει τον τρόμο σε παιδιά και γονείς, είναι ο Jonathan Galindo, ο οποίος είναι μεταμφιεσμένος σαν τον παιδικό ήρωα Γκούφυ και έρχεται σε επαφή με τα παιδιά μέσω social media.

Ένα παρόμοιο γεγονός έλαβε χώρα και στην Λάρισα πριν λίγες μέρες, όπου κάποιος που χρησιμοποιούσε την τεχνική του Jonathan Galindo, μπήκε σε ομαδική συνομιλία που διατηρούσαν μαθητές σχολείου της Λάρισας και τους ρωτούσε αν ήθελαν να παίξουν ένα παιχνίδι.

Ευτυχώς, τα παιδιά ενημέρωσαν γρήγορα τους γονείς τους και αποχώρησαν από την συνομιλία. Μέχρι στιγμής, δεν γνωρίζουμε αν ο άνθρωπος που βρίσκεται πίσω από αυτή την πράξη χρησιμοποίησε την περσόνα του Galindo για φάρσα ή είχε άλλα κίνητρα.

Η μητέρα ενός από τους μαθητές, ενημέρωσε για το περιστατικό με μια ανάρτηση στο facebook.

 

 

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here