Δεν θα λειτουργήσουν οι κατασκηνώσεις του ΤΥΠΕΤ λόγω κορωνοϊού

355

Το Νομαρχιακό Παράρτημα του Συλλόγου Υπαλλήλων Εθνικής Τράπεζας Ελλάδος, ΣΥΕΤΕ του νομού Λάρισας, σε συνεργασία με την Διοίκηση του Ταμείου Υγείας των τραπεζοϋπαλλήλων Εθνικής Τράπεζας, ΤΥΠΕΤ, ενημερώνει τους τραπεζοϋπαλλήλους – μέλη του Ταμείου Υγείας στην Θεσσαλία, για την μη λειτουργία των κατασκηνώσεων του ΤΥΠΕΤ, αυτό το Καλοκαίρι, λόγω της πανδημίας του Κορωνοϊού για την ασφάλεια των παιδιών – μικρών κατασκηνωτών.

Οι κατασκηνώσεις του ΤΥΠΕΤ δεν θα λειτουργήσουν εφέτος λόγω COVID-19 με σύσταση της Επιτροπής Νοσοκομειακών Λοιμώξεων γιατί θέλουμε να μείνουμε όλοι ασφαλείς.

Η Διοίκηση του ΤΥΠΕΤ, με αφορμή την πανδημία του Covid-19, οι κίνδυνοι της οποίας δεν έχουν παρέλθει, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των επιστημόνων, παρά την επιτυχή διαχείρισή της στη χώρα μας, αποφάσισε να μην λειτουργήσουν εφέτος οι κατασκηνώσεις του Ταμείου Υγείας για τα παιδιά των ασφαλισμένων.

Η απόφαση αυτή λήφθηκε με προτροπή της Επιτροπής Νοσοκομειακών Λοιμώξεων του ΤΥΠΕΤ, που στάθμισε τους κινδύνους και τις ενδεχόμενες συνέπειες για τα παιδιά και τις οικογένειες των συναδέλφων μας.

Συγκεκριμένα, η Επιτροπή Λοιμώξεων αναφέρει:

«ΣΥΣΤΗΝΟΥΜΕ ΤΗ ΜΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΤΥΠΕΤ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΟΥ 2020.

Η σύσταση απορρέει από το γεγονός ότι οι κατασκηνώσεις είναι κλειστές δομές με 24ωρη λειτουργία και μεγάλο συγχρωτισμό, ιδιαίτερα των παιδιών, και μπορούν να αποτελέσουν εστίες υπερμετάδοσης, δηλαδή να υπάρξει ραγδαία και ανεξέλεγκτη διασπορά του ιού, με ό,τι μπορεί να συνεπάγεται αυτό για τους κατασκηνωτές και τις οικογένειές τους».

Έτσι λοιπόν, με αίσθημα ευθύνης και με γνώμονα την προστασία και την ασφάλεια των μελών μας, αποφασίσαμε γι’ αυτή τη χρονιά να «θυσιάσουμε» τη διασκέδαση των παιδιών μας, για να διαφυλάξουμε την υγεία όλων μας.

Το ΤΥΠΕΤ έδωσε τα καλύτερα δείγματα διαχείρισης και αντιμετώπισης της πανδημίας του Covid-19, προτάσσοντας την υγεία των ασφαλισμένων του και στο πλαίσιο αυτό θέλει να συνεχίσει την ίδια αποτελεσματική διαχείριση, εκτιμώντας ότι η επόμενη χρονιά θα βρει τα παιδιά μας και τις οικογένειές τους σε ασφαλείς συνθήκες, να χαρούν τις κατασκηνώσεις του ΤΥΠΕΤ και τις διακοπές τους.

Μέχρι τότε, δεν ρισκάρουμε το πολυτιμότερο αγαθό της ζωής, την υγεία όλων μας, μένουμε ασφαλείς, προσέχουμε τον εαυτό μας και τους γύρω και κρατάμε τη διάθεσή μας για ελεύθερη χαρά και διασκέδαση, όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν.

Άλλωστε, η ζωή και το μέλλον ανήκουν και στους μικρούς και στους μεγάλους

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here