Δέματα αγάπης και ανθρωπιάς από τους κρεοπώλες της Λάρισας

469

Με “δέματα αγάπης” θα γεμίσουν το τραπέζι των απόρων και των ευπαθών κοινωνικών ομάδων οι παραδοσιακοί κρεοπώλες της Λάρισας.

Τα μέλη της συντεχνίας του νομού στο πλαίσιο της κοινωνικής δράσης τους, δρομολογούν τη συγκέντρωση κρεάτων για τις οικογένειες που βιώνουν την φτώχεια και τον καθημερινό αγώνα της ζωής.

Οι κρεοπώλες σε έκτακτη γενική συνέλευσή τους, δείχνοντας το κοινωνικό τους πρόσωπο  αποφάσισαν να γίνουν ένας κρίκος στην ανθρώπινη αλυσίδα αγάπης και προσφοράς, δίνοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα και κάθε μήνα, ποσότητες κρεάτων που θα συγκεντρώνουν τα μέλη τους προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες τους σε τρόφιμα. “Η απόφαση που ελήφθη ομόφωνα και ομόθυμα από τα μέλη της συντεχνίας, όπως ανέφερε ο πρόεδρος Ευάγγελος Ρίζος, εντάσσεται στο πλαίσιο της φιλαλληλίας και της κοινωνικής ευαισθητοποίησης του κλάδου και θα είναι υποστηρικτική του ανθρωπιστικού έργου που διεξάγει η τοπική εκκλησία”.

Η πρώτη συγκέντρωση δεμάτων θα γίνει μέχρι τις 15 Νοεμβρίου και η επόμενη εντός του Δεκεμβρίου και όπως ειπώθηκε “η πράξη τους αυτή θέλουν να παγιωθεί και να καταστεί θεσμός για τη συντεχνία τους καθώς η συλλογικότητα, το αίσθημα αλληλεγγύης και η προσφορά πρέπει να είναι έννοιες αλληλένδετες για τον κλάδο μας”.

Η ΛΟΤΑΡΙΑ ΚΕΡΔΙΖΕΙ 

Στο μεταξύ ιδιαίτερα ενθαρρυντικά για τα μέλη είναι τα πρώτα μηνύματα για την “λοταρία” που ενεργοποίησε η διοίκηση της συντεχνίας. Οι καταναλωτές έχοντας και το δέλεαρ των δώρων που θα κληρώσει ο σύλλογος, ανταποκρίθηκαν θετικά στην προωθητική ενέργεια αυξάνοντας τις επισκέψεις τους στα κρεοπωλεία της “γειτονιάς”.

Παρενθετικά θυμίζουμε πως 25 περίπου κρεοπώλες της Λάρισας διαθέτουν από την περασμένη εβδομάδα στους πελάτες τους για αγορές κρεάτων άνω των 20 ευρώ, κουπόνια. Για κάθε αγορά 20 ευρώ αντιστοιχεί ένας λαχνός, η κλήρωση των οποίων θα πραγματοποιηθεί κοντά στις γιορτές των Χριστουγέννων, με 16 συνολικά δώρα (ηλεκτρικές συσκευές, κινητά, λάπτοπ, τάμπλετς, ποδήλατα κ.α).

ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

Εξάλλου στην ίδια συνέλευση, που διεξήχθη στην καφετέρια “Franklin”τα μέλη της συντεχνίας πέραν των προβλημάτων του κλάδου συζήτησαν και για τις δυνατότητες  ένταξης σε επιδοτούμενα προγράμματα του ΕΣΠΑ αλλά και για το σεμινάριο που προγραμματίζουν με τη συνεργασία του Επιμελητηρίου Λάρισας σχετικά με το μάρκετινγκ και τις τεχνικές πωλήσεων.

Πηγή: eleftheria.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here