Χρυσοχοΐδης: Έρχεται νόμος για τις πορείες, «Οι δρόμοι θα πάψουν να είναι κλειστοί ασυλλόγιστα»

237

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ανέβηκε στο βήμα της Βουλής και αναφέρθηκε στα περιστατικά αστυνομικής βίας που τις τελευταίες μέρες έχουν δει το φως της δημοσιότητας αλλά μίλησε και για νέα νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης που θα ορίζει θέματα συναθροίσεων.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη αναφέρθηκε στη συνεργασία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη με τον Συνήγορο του Πολίτη, για τον έλεγχο περιστατικών αστυνομικής βίας

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, που τόνισε ότι «δεν θα σταματήσουμε έως ότου καθαρίσουμε τις πόλεις από την εγκληματικότητα», αναφέρθηκε στις «μεμονωμένες περιπτώσεις» περιστατικών με άνδρες των ΜΑΤ που φέρονται βάναυσα κατά πολιτών.

Μάλιστα, τόνισε ότι οι συγκεκριμένες περιπτώσεις δεν έχουν το δικαίωμα να ακυρώνουν το Σώμα. «Εάν δεν αντέχουν την πίεση της στιγμής, αν δεν έχουν την αναγκαία αυτοσυγκράτηση, δεν κάνουν γι’ αυτή τη δουλειά», είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης, σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ.

«Καθώς», όπως σημείωσε, «οι διαδικασίες εσωτερικού ελέγχου δεν δίνουν πλήρη απάντηση στην κοινωνία, κλειδί μπορεί να αποτελέσει ο Συνήγορος του Πολίτη: Η εμπλοκή μιας ανεξάρτητης αρχής, είναι συνεπώς απαραίτητη ως πρόσθετο εχέγγυο προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», σημείωσε ο υπουργός.

Και ενημέρωσε τη Βουλή για τη δημιουργία επιτροπής που θα ελέγχει κατά πόσο η ΕΛΑΣ συμμορφώνεται στα πορίσματα διερεύνησης περιστατικών αστυνομικής βίας του Συνηγόρου του Πολίτη.

Παράλληλα ανακοίνωσε την επερχόμενη νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης, η οποία θα ορίζει θέματα συναθροίσεων. «Οι δρόμοι θα πάψουν να είναι κλειστοί ασυλλόγιστα, απροειδοποίητα και μοιρολατρικά», ανέφερε χαρακτηριστικά, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Για τις τελευταίες ενέργειες της κυβέρνησης στο μεταναστευτικό, είπε ότι «το πραγματικό στοίχημα δεν είναι εάν θα έρθει κάποιος αριθμός προσφύγων, αλλά να κάνουμε την κοινωνία μας ανθεκτική. Η ανθεκτικότητά μας μετριέται από την ικανότητα ένταξης όσων δικαιούνται άσυλο. Όσοι είναι να μείνουν θα ενταχθούν, όσοι δεν δικαιούνται θα φύγουν».

Επίσης αναφέρθηκε στη νέα νομοθετική πρωτοβουλία για την πολιτική προστασία, η οποία προβλέπει τη θεσμοθέτηση μιας ενιαίας αρχής με αυτοτελείς αρμοδιότητες και με ρόλο διαμόρφωσης πολιτικής και συντονισμού των επιχειρήσεων των εμπλεκομένων.

Πηγή: newsbeast.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here