Χατζηδάκης: Υπάρχει μια διεθνής απομόνωση της Τουρκίας

243

Για τις τουρκικές προκλήσεις έπειτα κι από τη συμφωνία με τη Λιβύη μίλησε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης.

«Χάρη στις κινήσεις της ελληνικής κυβέρνησης υπάρχει μια διεθνής απομόνωση της Τουρκίας» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, ενώ αναφέρθηκε στην καταδίκη από το Ισραήλ, από τον Μακρόν και από τη Ρωσία.

«Η συμφωνία αυτή δεν ήταν κάτι που μας αιφνιδίασε, είχαμε κάποια ενημέρωση» δήλωσε ο κ. Χατζηδάκης και τόνισε ότι θα μπορούσε να την χαρακτηρίσει ένα «κωμικοτραγικό γεγονός» αν ήμασταν έξω από την υπόθεση. Έκανε δε λόγο για «ιστορικό αναχρονισμό», λέγοντας ότι πουθενά στην Ευρώπη δεν συμβαίνουν αυτά, ενώ χαρακτήρισε αυτονόητη την απέλαση του Λίβυου πρέσβη στην Αθήνα.

Ο Κωστής Χατζηδάκης υποστήριξε ακόμα ότι δεν είναι προς όφελος, ούτε της Ελλάδας, ούτε της Τουρκίας, να υπάρχει αυτή η συνεχής προκλητικότητα, η οποία, όπως είπε, ζημιώνει και τους δύο λαούς. «Θέλουμε ειρηνική συνύπαρξη με την Τουρκία, αλλά δεν είμαστε και έτοιμοι να προσχωρήσουμε στο δόγμα «σφάξε με πασά μου, να αγιάσω»» τόνισε ο υπουργός.

Ο ίδιος, μιλώντας για τη διμερή συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ντόναλντ Τραμπ, στις 7 Ιανουαρίου, τόνισε ότι ο πρωθυπουργός θα θέσει στον Αμερικανό Πρόεδρο το ζήτημα των τουρκικών προκλήσεων. «Πιστεύω ότι θα υπάρξει κατανόηση» είπε χαρακτηριστικά και έκανε γνωστό ότι ο ίδιος θα έχει συνάντηση με τον ομόλογό του του Ισραήλ την επόμενη εβδομάδα.

Πηγή: newsbeast.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here