Χαρίτσης για Κουκάκι: Δεν αποσαφήνισε ο κ. Μητσοτάκης ότι εννοούσε κατάργηση και του οικογενειακού ασύλου

225

Την αστυνομική επιχείρηση στο Κουκάκι σχολιάζει με ανάρτησή του στο Facebook ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης.

«Όταν ο κ. Μητσοτάκης έλεγε ότι θα καταργήσει το άσυλο, δεν αποσαφήνισε ότι εννοούσε και το οικογενειακό άσυλο. Εδώ βλέπουμε αστυνομικούς στο μπαλκόνι του σπιτιού, δίπλα από την κατάληψη. Στο σπίτι που μπήκαν με όπλα στα χέρια, έδειραν πατέρα και δυο γιους, και έδεσαν πισθάγκωνα με κουκούλα τη μητέρα», αναφέρει ο Αλ. Χαρίτσης σχολιάζοντας την εικόνα με τους αστυνομικούς στο μπαλκόνι της κατοικίας.

«Το ερώτημα είναι απλό και η διάταξη του Συντάγματος ρητή, κύριοι της κυβέρνησης: Είχαν ένταλμα; Και κάτι ακόμη: Έχετε δώσει εντολή στην Αστυνομία να ξυλοκοπά πολίτες μέσα στο ίδιο τους το σπίτι;», καταλήγει ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Νεοφιλελεύθερες ιδεοληψίες, χαριστικές προβλέψεις και αντικοινωνικές επιλογές

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση άσκησε ο εκπρόσωπος Τύπου και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης, κατηγορώντας την ότι κατέθεσε έναν προϋπολογισμό που αποτυπώνει τις νεοφιλελεύθερες ιδεοληψίες της, με χαριστικές προβλέψεις υπέρ των λίγων και όχι των πολλών, καθώς και με αντικοινωνικές επιλογές.

«Στον προϋπολογισμό του 2020 από τη μία δεσπόζει η εμμονική προσήλωση της κυβέρνησης στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων των λίγων και ισχυρών. Και από την άλλη, κυριαρχεί η προχειρότητα, η αναποτελεσματικότητα και η δραματική αντίθεση ανάμεσα στις φλύαρες προεκλογικές εξαγγελίες και τα φτωχά μετεκλογικά αποτελέσματα», τόνισε ο κ. Χαρίτσης κατά τη συζήτησή του στη Βουλή.

«Αποχαιρετούμε το 2019, με την αίσθηση μιας χαμένης ιστορικής ευκαιρίας. Και αντί να συζητάμε πάνω στα θετικά αποτελέσματα που πετύχαμε τα τελευταία χρόνια, με την ελληνική οικονομία να έχει σταθεροποιηθεί, με θετικό ρυθμό ανάπτυξης για δέκα συνεχόμενα τρίμηνα και με την ανεργία να μειώνεται διαρκώς, συζητάμε έναν προϋπολογισμό που είναι πεδίο αποτύπωσης νεοφιλελεύθερων ιδεοληψιών, χαριστικών προβλέψεων και αντικοινωνικών επιλογών» ανέφερε ο κ. Χαρίτσης.

«Η ΝΔ είναι εξαιρετικά συνεπής στη δέσμευσή της για μία συστημική παλινόρθωση, στον παλαιοκομματισμό της και τη μετατροπή της δημόσιας διοίκησης σε ένα λούνα παρκ αποκατάστασης του σκληρού πυρήνα της παλιάς Δεξιάς. Ταυτόχρονα είναι συνεπής και στον εθνολαϊκισμό της, που την οδηγεί στο συστηματικό φλερτ με την άκρα δεξιά, την υιοθέτηση του δόγματος “νόμος και τάξη” ως υπέρτατο δόγμα της κυβέρνησης», κατέληξε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή: newsbeast.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here