Χαρίτσης: Ακόμη και οι εκπαιδευτικοί διαφωνούν με τις μεθοδεύσεις Big Brother της κυβέρνησης

231

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, απάντησε στην τοποθέτηση του Στέλιου Πέτσα ο οποίος ανέφερε ότι ο Αλέξης Τσίπρας θέλει κλειστά σχολεία και πως «παραμένει ανεύθυνα ίδιος».

«Πλήρως απομονωμένη από γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς, η κυβέρνηση προχωρά με αυταρχισμό στην επιβολή ρυθμίσεων σε βάρος της μόρφωσης», αναφέρει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και κατηγορεί την κυβέρνηση ότι χρησιμοποιεί την πανδημία «ως ευκαιρία για την επιβολή οπισθοδρομικών και αντιδημοκρατικών πολιτικών».

Ειδικότερα ο κ. Χαρίτσης αναφέρει ότι «ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιλέγει ως συνήθως την τυφλή επίθεση προς τον ΣΥΡΙΖΑ, αποφεύγει όμως για πολλοστή φορά να απαντήσει στο κρίσιμο ερώτημα που απασχολεί τη συντριπτική πλειοψηφία γονέων, δασκάλων και όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης: Ποια η σκοπιμότητα να ανοίξουν εν μέσω πανδημίας για δέκα μόλις μέρες διδασκαλίας τα σχολεία – πλην της Γ’ Λυκείου – και να κινδυνεύσουν μαθητές, καθηγητές και οι οικογένειές τους;».

Σχετικά με τις κάμερες στις σχολικές αίθουσες, σχολιάζει ότι «δεν φθάνει που ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πιάστηκε να λέει ψέματα στο πανελλήνιο, ισχυριζόμενος ότι η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα είχε συναινέσει στο απαράδεκτο αυτό μέτρο, τώρα ζητάει και τα ρέστα».

«Ακόμα και η ΔΑΚΕ Εκπαιδευτικών, αλλά και στελέχη της ΝΔ», τονίζει ο κ. Χαρίτσης, «διαφωνούν ανοιχτά με τις μεθοδεύσεις “Big Brother” της κυβέρνησης». «Κι αυτοί “σκουριά” έχουν, όπως λέει για τον ΣΥΡΙΖΑ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος;», προσθέτει.

Πηγή: newsbeast.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here