Αθηνά Σιαφαρίκα: Μέσω εξαγωγών η ανασυγκρότηση του αγροτικού τομέα

337

“Ο δρόμος για την ανασυγκρότηση του αγροτικού τομέα, για τη διατήρηση και ενίσχυση του αγροτικού εισοδήματος, περνά μέσα από την αναθεώρηση του εξαγωγικού πλαισίου που μέχρι σήμερα οδηγεί τα προϊόντα του νομού μας στις ξένες αγορές. Η διαδικασία αυτή προκρίνει την ανάγκη για έναν ευρύτερο σχεδιασμό και υποστήριξη του αγροτικού κόσμου, ώστε να διαμορφωθούν οι ικανές και αναγκαίες συνθήκες προώθησης των αγροτικών προϊόντων, με διασπορά και εναλλακτικές αγορές που θα απορροφούν την παραγωγή μας και θα αποκαθιστούν τα επίπεδα τιμών”, σημείωσε η υποψήφια βουλευτής Λάρισας, Αθηνά Σιαφαρίκα.

Η κ.Σιαφαρίκα επισκέφθηκε τους αγροτικούς οικισμούς Πλατανούλια, Αμυγδαλέα και Δένδρα, όπου και συνομίλησε με τους προέδρους των κατά τόπους συνεταιρισμών, κ.κ.Τασιούλα και Μπαντραλέξη, όπως επίσης και με κατοίκους των περιοχών αυτών.

Αγρότες και επαγγελματίες της περιοχής που συνομίλησαν με την υποψήφια βουλευτή Λάρισας της ΝΔ επισήμαναν τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από το εμπάργκο της Ρωσίας στα ευρωπαϊκά προϊόντα, αλλά και την έλλειψη εναλλακτικών αγορών για τα προϊόντα της περιοχής, με αποτέλεσμα τη δραστική υποχώρηση των τιμών πώλησής τους, αλλά και τους κινδύνους να παραμείνει αδιάθετη η φετινή παραγωγή.

“Μία βασική παράμετρος για την ανασυγκρότηση του αγροτικού τομέα, ως βασικού πυλώνα του νέου αναπτυξιακού και παραγωγικού προτύπου που προωθεί η Νέα Δημοκρατία και έχει ανάγκη η χώρα, είναι η ενίσχυση των εξαγωγών αγροτικών προϊόντων, αλλά και η δικτύωση των αγροτών μας στην παγκόσμια αγορά, ώστε να υπάρχει μεγαλύτερη διασπορά και εναλλακτικές, στις περιπτώσεις που στη διεθνή πολιτική σκηνή επικρατούν “αναταράξεις”. Η προτεινόμενη λύση οφείλει να είναι πολυεπίπεδη: σε πρώτο επίπεδο, η Ελλάδα θα πρέπει να πιέσει για εξομάλυνση των σχέσεων ΕΕ-Ρωσίας, πάντα στο πλαίσιο των διεργασιών της αγροτικής ευρωπαϊκής οικονομίας. Σε δεύτερο επίπεδο, θα πρέπει να βρεθεί τρόπος αποκατάστασης της ζημίας για τους τοπικούς παραγωγούς. Σε τρίτο και τελευταίο επίπεδο, θα πρέπει να υπάρξει ένας ευρύτερος σχεδιασμός για την αναγνώριση και διεπαφή με αγορές ικανές να απορροφήσουν την παραγωγή μας και να αποκαταστήσουν τα επίπεδα τιμών. Θέλουμε εύρωστη αγροτική παραγωγή, αλλά και εύρωστες αγορές στις οποίες αυτά να κατευθύνονται”, τόνισε η κ.Σιαφαρίκα.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here