Ασκηση κατάσβεσης δασικής πυρκαγιάς σήμερα στο Στόμιο

480

«Διά Πυρός 2019», είναι η κωδική ονομασία της μεγάλης άσκησης κατάσβεσης δασικής πυρκαγιάς, που οργανώνεται στην περιοχή του Στομίου του Δήμου Αγιάς, σήμερα Πέμπτη, στις 10 το πρωί, από την Περιφερειακή Πυροσβεστική Διοίκηση Θεσσαλίας.

Όπως ανακοινώθηκε: «Στο πλαίσιο της καλύτερης προετοιμασίας του μηχανισμού δασοπυρόσβεσης για την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο και προκειμένου να διαπιστωθεί η επιχειρησιακή ετοιμότητα, ο συντονισμός και η βελτιστοποίηση της συνεργασίας όλων των εμπλεκομένων στη δασοπυρόσβεση Φορέων, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 9 Μαΐου και ώρα 10:00 άσκηση Δασικής Πυρκαγιάς μεγάλης έκτασης, με την κωδική ονομασία «Διά Πυρός 2019» σε πραγματικές συνθήκες στην περιοχή Τ.Κ. Στομίου Δήμου Αγιάς με συμμετοχή όλων των Φορέων πυρόσβεσης σε περιφερειακό επίπεδο.

Το σενάριο της άσκησης προβλέπει δασική πυρκαγιά μεγάλης έντασης και ταχείας εξέλιξης σε έκταση μικτής βλάστησης πλησίον οικισμών και οικιστικών δομών με δύσκολες καιρικές συνθήκες. Στην πραγματοποίησή της θα συμμετάσχουν πυροσβεστικές δυνάμεις απ’ όλη την περιφέρεια της Θεσσαλίας.

Επικεφαλής του Διευθύνοντος Επιτελείου της άσκησης θα είναι ο Περιφερειακός Διοικητής ΠΕ.ΠΥ.Δ. Θεσσαλίας – Αρχιπύραρχος Χρήστος Ν. Σπαθούλας».

Πηγή: eleftheria.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here