Απρόσκοπτα συνεχίζεται το επενδυτικό πρόγραμμα της Hines

403

Το επόμενο διάστημα η Hines αναμένεται να ξεκινήσει την ανακατασκευή του εμπορικού κέντρου Athens Heart, το οποίο θα επαναλειτουργήσει ως εκπτωτικό κέντρο με την επωνυμία Gazi Outlet.

Καμία διάθεση να αναστείλει το διαρκώς διευρυνόμενο επενδυτικό του πρόγραμμα στην ελληνική αγορά ακινήτων δεν δείχνει ο αμερικανικός όμιλος Hines, παρά τη διαφαινόμενη ύφεση. Το μήνυμα αυτό μετέφερε με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο ο επικεφαλής του ελληνικού τμήματος του ομίλου Πολ Γομόπουλος, στο πλαίσιο σχετικής τηλεδιάσκεψης που πραγματοποιήθηκε από την Prodexpo. «Η επιλογή μας να τοποθετηθούμε στην Ελλάδα ήταν στο πλαίσιο του να αποκτήσουμε μόνιμη παρουσία εδώ. Δεν πρόκειται να αλλάξει λόγω της πανδημίας. Απλώς θα προσαρμοστούμε ανάλογα με τις συνθήκες, οι οποίες μάλιστα είναι πιθανό να γεννήσουν νέες επενδυτικές ευκαιρίες», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γομόπουλος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το επενδυτικό πρόγραμμα της Hines συνεχίζεται απρόσκοπτα και αυτό αφορά και τα ξενοδοχεία τα οποία έχει εντάξει στο χαρτοφυλάκιό της η εταιρεία, αρχής γενομένης από το Grand Hyatt Athens στη Λ. Συγγρού. «Στόχος μας είναι να λειτουργήσουμε κάποια στιγμή εντός του Ιουνίου, σίγουρα όμως όχι από τις αρχές του μήνα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γομόπουλος. Παράλληλα όμως, σε εξέλιξη βρίσκεται και η διαδικασία για την ανακατασκευή και τον εκσυγχρονισμό των νέων ξενοδοχείων που απέκτησε πρόσφατα η Hines στην Κρήτη.

Η εταιρεία προχώρησε σε επένδυση συνολικού ποσού 61 εκατ. ευρώ για την απόκτηση της εταιρείας Cyan Group of Hotels, η οποία διαθέτει τρία ξενοδοχεία στην Κρήτη. Συγκεκριμένα, είναι κάτοχος των δύο πεντάστερων μονάδων Apollonia Beach Resort & Spa (Ηράκλειο) και Sitia Beach City Resort & Spa (Σητεία), όπως επίσης και του ξενοδοχείου τεσσάρων αστέρων Santa Marina Beach Resort,  στην περιοχή Αμμουδάρα του Ηρακλείου. Εκτιμάται ότι θα δαπανηθούν επιπλέον 30 εκατ. ευρώ για την ανακατασκευή των ξενοδοχείων, ώστε να λειτουργήσουν «με νέο πρόσωπο» από το καλοκαίρι του 2021.

Υπενθυμίζεται ότι η Hines είναι κάτοχος και των δύο ξενοδοχείων Coral και Hermes του ομίλου Μαμιδάκη στον Αγιο Νικόλαο Κρήτης. Στον κλάδο της φιλοξενίας, η εταιρεία έχει συνάψει στρατηγική συνεργασία με τον όμιλο του Γ. Δασκαλαντωνάκη. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η δεύτερη κίνηση στην αγορά της Αθήνας, με την εξαγορά του κτιρίου του Odeon Starcity στη Λ. Συγγρού, το προηγούμενο φθινόπωρο. Για το συγκεκριμένο ακίνητο, το οποίο θα μετατραπεί και αυτό σε ξενοδοχείο, υποβλήθηκε προσφορά 20 εκατ. ευρώ, στο πλαίσιο σχετικού διαγωνισμού της Εθνικής Leasing.

Εκτός από τη φιλοξενία, η Hines προχωρεί και τα σχέδιά της στον τομέα του εμπορίου. Ειδικότερα, το επόμενο διάστημα αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία για την ανακατασκευή του εμπορικού κέντρου Athens Heart, το οποίο θα επαναλειτουργήσει ως εκπτωτικό κέντρο με την επωνυμία Gazi Outlet. Στόχος είναι η λειτουργία του κέντρου μέχρι τα μέσα του 2021. Παράλληλα, τους επόμενους μήνες αναμένεται να ξεκινήσει η λειτουργία του νέου καταστήματος Leroy Merlin στο υπό κατασκευή εμπορικό πάρκο στην περιοχή της Ακαδημίας Πλάτωνος. Πρόκειται για το ακίνητο της πρώην κλωστοϋφαντουργίας Μουζάκη, το οποίο η Hines εξαγόρασε από την BlackRock στο τέλος του 2018, μετά την απόφαση της τελευταίας να μην προχωρήσει στην κατασκευή του εμπορικού κέντρου Academy Gardens. Στη συνέχεια και ανάλογα με το μισθωτικό ενδιαφέρον, θα προχωρήσει και η κατασκευή των υπόλοιπων καταστημάτων που θα φιλοξενηθούν στο εμπορικό πάρκο της Hines.

Σημειωτέον ότι τις επόμενες εβδομάδες εκτιμάται ότι θα υπάρξει νέα κινητικότητα γύρω από το ζήτημα της υλοποίησης του σχεδίου της «Πράσινης Πολιτείας» στην περιοχή του Βοτανικού, αναβιώνοντας τον νόμο για τη «Διπλή ανάπλαση Βοτανικού – Λ. Αλεξάνδρας». Εφόσον ανάψει το πράσινο φως, με τη συνεργασία και των τραπεζών, θεωρείται βέβαιο ότι θα ενεργοποιηθεί και το μνημόνιο συναντίληψης που έχει υπογραφεί ανάμεσα στη Hines και τις Alpha Bank και Τράπεζα Πειραιώς, για την αξιοποίηση του ημιτελούς εμπορικού κέντρου της «Μπ. Βωβός» στην περιοχή του Βοτανικού. 

Πηγή: kathimerini.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ