Από την Λάρισα οι δηλώσεις των Μητροπολιτών για την εν δυνάμει Συμφωνία

419

Στο περιθώριο της ενθρόνισης, Μητροπολίτες, δεχόμενοι ερωτήσεις δημοσιογράφων για την εν δυνάμει Συμφωνία μεταξύ Κράτους και Εκκλησίας που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός και το προτεινόμενο από κοινού κείμενο κ.Τσίπρα και Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, απάντησαν προσεκτικά εν όψει της σύγκλισης της Ιεράς Συνόδου επί του θέματος την ερχόμενη Παρασκευή 16 Νοεμβρίου.

Γαβριήλ, Μητροπολίτης Ν.Ιωνίας:
Συμφωνία δεν υπάρχει, είναι ένα προτεινόμενο κείμενο. Θα τα πούμε αυτά στην Ιεραρχία.

Νικόλαος, Μητροπολίτης Φθιώτιδας:
Θα το μελετήσουμε την Παρασκευή, ό,τι αποφασίσει η Ιεραρχία. Εγώ ξέρω τί θα αποφασίσει, επειδή έχω ακούσει τους κληρικούς. Φαίνεται ότι υπάρχει μεγάλος προβληματισμός στον ιερό κλήρο. Τάσσομαι στο πλευρό των ιερέων αναφανδόν.

Χρυσόστομος, Μητροπολίτης Πατρών:
Είναι μια πρόθεσις και έχουν κατατεθεί προτάσεις. Η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος θα συγκληθεί, θα συζητηθεί το θέμα και ανάλογα θα προβούμε σε δηλώσεις.Η δική μου η άποψη είναι ότι πρώτα απ΄όλα πρέπει να διασφαλίσουμε τους ιερείς μας, γιατί αυτοί είναι οι ήρωες που αγωνίζονται. Προς τα κει κινείται και ο Αρχιεπίσκοπος και πιστεύω ότι προς τα κει θα κινηθεί και η Ιερά Σύνοδος. Να γνωρίζει ο λαός ότι η Εκκλησία αγωνίζεται για το λαό. Πρόκειται για μια πρόθεση, κατατέθηκαν προτάσεις και θα αποφασίσει ο κλήρος.

Χρυσόστομος, Μητροπολίτης Δωδώνης:
Σχέδιο προς συζήτηση υπάρχει. Θα τα πούμε μετά την Ιεραρχία. Εύχομαι να επικρατήσει το καλύτερο για το συμφέρον του λαού.

Δημήτριος, Μητροπολίτης Κεφαλληνίας:
Μεριμνούμε όλοι και πρώτος ο Μακαριότατος για το καλό του κλήρου, του λαού και του έθνους. Στην Ιερά Σύνοδο θα γίνουν εισηγήσεις. Δεν πρέπει να προκαταλαμβάνουμε τις αποφάσεις της Ιεραρχίας.

Αίσθηση προκάλεσε, πάντως, η απουσία του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, ενώ είχε προγραμματιστεί, από την ενθρόνιση του Μητροπολίτη Λάρισας.

Πηγή: ert.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here