Απάντηση του αντιδημάρχου Οικονομικών του δήμου Τεμπών στον Κώστα Κολλάτο

192

Σε απάντηση προχώρησε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών του δήμου Τεμπών κ. Νικόλαος Μητσογιάννης, προς τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Κώστα Κολλάτο για τις πληττόμενες επιχειρήσεις λόγω κορωνοϊού. Στην απάντηση του αναφέρει τα παρακάτω:

Όψιμο το ενδιαφέρον σας κ. Κολλάτε για τις επιχειρήσεις που επλήγησαν και με βάση τον νόμο (όσοι δικαιούνται με δικαιολογητικά που θα καταθέσουν) θα τύχουν απαλλαγών, μια διαδικασία που ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη και μάλλον δεν έχετε πληροφορηθεί.
Αλήθεια εσείς τόσα χρόνια δήμαρχος ποια μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων λάβατε εν μέσω οικονομικής κρίσης της χώρας μας από το έτος 2010 έως το τέλος της θητείας το έτος 2019, δεν μας είπατε; Εννέα χρόνια που δοκιμάστηκαν οι αντοχές (οικονομικές και μη) των δημοτών μας και των επιχειρηματιών, λάβατε κάποια δέσμη μέτρων μείωσης τελών ύδρευσης και άρδευσης που προτείνετε σε εμάς και μάλιστα ως ολοκληρωμένο πρόγραμμα που δύο θητείες δεν σας έφθασαν να υλοποιήσετε;
Προτείνετε μείωση 30% των τελών άρδευσης για τους αγρότες την στιγμή που γνωρίζετε ότι τα χρέη της ΔΕΥΑΤ που εσείς ο ίδιος δημιουργήσατε αγγίζουν τα 2.000.000 € και επίσης ξεχνάτε, όταν σας συμφέρει βέβαια, ότι επί θητείας σας αναφερόσασταν πάντα στον ανταποδοτικό χαρακτήρα της ΔΕΥΑΤ.
Όσο για τους «ανύπαρκτους» χειρισμούς μας, για την αποζημίωση των αμυγδαλοπαραγωγών ,να σας θυμίσω ότι πρώτον από το Μάρτιο του έτους 2019 έως και τον Αύγουστο του ίδιου έτους, που ήσασταν εν δυνάμει δήμαρχος ουδέποτε καταφέρατε να κινητοποιήσετε τον ΕΛΓΑ ή όποια άλλη διαδικασία εκτίμησης για την ακαρπία των αμυγδάλων (ΕΛΓΑ, ΠΣΕΑ, DE MINIMUS) παρά μόνο προκαλούσατε συσκέψεις χωρίς κανένα αποτέλεσμα και δεύτερον δεν μας είπατε τι κάνατε για τους ελαιοπαραγωγούς που από το 2017 περιμένουν την αποζημίωση μέσω ΠΣΕΑ ώστε να πληρωθούν νωρίτερα;
Ανέφερα όλα αυτά για να καταλάβετε και να γνωρίζουν οι αγρότες ότι στα χρόνια της θητείας σας ούτε για την καθημερινότητα του πολίτη φροντίζατε, ούτε τις επιχειρήσεις στηρίξατε, ούτε κοντά στους αγρότες ήσασταν!! Εξάλλου το παραδεχθήκατε στους λόγους σας ότι αυτά σας οδήγησαν στην εκλογική ήττα ένα χρόνο πριν.
Εμείς σαν νέα δημοτική Αρχή αντιθέτως καθημερινά και με όλες μας τις δυνάμεις προσπαθούμε για το καλύτερο ώστε να βελτιωθεί η εικόνα των χωριών μας, των παραλιών μας και να υπάρχει ομαλή και σταδιακή ανάπτυξη των επιχειρήσεων. Όσο για τους αγρότες αφήστε να μιλήσουν όσοι πραγματικά γνωρίζουν τι σημαίνει χωράφι και μόχθος και φυσικά να μας κρίνουν ανάλογα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here