Ανοιχτά όλες τις Κυριακές τα καταστήματα σε Κέα, Ιο, Κίμωλο και Μύκονο

283

Διευρυμένη κυριακάτικη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων σε νησιά των Κυκλάδων προβλέπει πρόσφατη απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου. Η απόφαση αυτή έρχεται λίγες ημέρες μετά την αποκάλυψη ότι ήδη από τις 13 Δεκεμβρίου 2019 με απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδ. Γεωργιάδη επιτρέπεται πλέον η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων από τον Μάιο έως τον Οκτώβριο στο εκπτωτικό χωριό στα Σπάτα, και ενώ έχει προκληθεί μεγάλη συζήτηση και αντιδράσεις για την απόφαση της αλυσίδας Jumbo να λειτουργήσει όλες τις Κυριακές του έτους τα καταστήματά της σε Πρέβεζα και Κατερίνη, μη αποκλείοντας διευρυμένο ωράριο και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Σύμφωνα, λοιπόν, με την απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γ. Λεονταρίτη, η οποία υπεγράφη στις 24 Δεκεμβρίου 2019, αλλά έγινε ευρέως γνωστή όταν αναρτήθηκε πριν από λίγες ημέρες στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, προβλέπονται τα εξής για το 2020:

• Στη Μύκονο, στην Κέα, στην Κίμωλο και στην Ιο επιτρέπεται η λειτουργία των καταστημάτων όλες τις Κυριακές του έτους.

• Στην Τήνο επιτρέπεται, πέραν των 8 Κυριακών που ισχύει πανελλαδικά (την πρώτη Κυριακή των τεσσάρων εκπτωτικών περιόδων, την Κυριακή των Βαΐων και τις τρεις τελευταίες Κυριακές του έτους), και όλες τις Κυριακές από τις 21 Μαρτίου έως τις 31 Οκτωβρίου.

• Στη Μήλο και στη Σύρο επιτρέπεται η λειτουργία όλων των εμπορικών καταστημάτων, πέραν των 8 Κυριακών, και όλες τις Κυριακές κατά την περίοδο από 1η Απριλίου έως 31 Οκτωβρίου.

• Στη Νάξο και στην Ανδρο επιτρέπεται η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων μόνο τις 8 Κυριακές που ισχύει πανελλαδικά.

Στην ίδια απόφαση του αντιπεριφερειάρχη επισημαίνεται ότι εξακολουθεί να ισχύει –εν μέρει και ειδικά στην περίπτωση που δεν έρχεται σε αντίθεση με την τελευταία απόφαση του αντιπεριφερειάρχη, η οποία όπως αναφέρεται στηρίχθηκε και σε όσους δήμους κατέθεσαν προτάσεις– η απόφαση που είχε εκδοθεί το 2011 (24561/594) από τον τότε αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων Γ. Πουσσαίο. Με άλλα λόγια, επιτρέπεται η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων και των καταστημάτων τροφίμων, και μάλιστα από τις 8 το πρωί έως τις 12 το βράδυ, όλες τις Κυριακές από την 1η Απριλίου έως τις 31 Οκτωβρίου και στα ακόλουθα νησιά: Αμοργό, Αντίπαρο, Σαντορίνη, Κύθνο, Πάρο, Σέριφο και Σίφνο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την 1η Νοεμβρίου 2013 είχε εκδοθεί από τον Γ. Πουσσαίο απόφαση σύμφωνα με την οποία επιτρεπόταν η λειτουργία  εμπορικών καταστημάτων έως 250 τ.μ. που δεν ανήκαν σε αλυσίδες πολλές Κυριακές του έτους σε 23 συνολικά νησιά των Κυκλάδων.

Πηγή: kathimerini.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here